Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от

...
Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от
Коментари Харесай

Пътят между Симитли и Благоевград остава сред най-опасните за движение у нас

Пътната права сред Благоевград и Симитли, позната на доста от водачите, които пътуват за Гърция, още веднъж се трансформира в рискова, изключително в пиковите моменти. Това сочат данните на автомобилните специалисти в района.

70% от злополуките в района от началото на летния сезон са станали именнo там. Отсечката остава най-опасната в района, като за последните два месеца са станали над 5 пътнотранспортни катастрофи, множеството с тежкотоварни камиони

" В тази права има два фактора - единият е индивидуален от водача, вторият е справедлив - че пътят не е изработен както би трябвало. Пътят би трябвало да е по-изправен. При завой от 70-80 градуса, водачите на камиони като идват с 40 тона маса, центробежната маса ги изхвърля ", изясни Асен Машев, дълготраен водач на тежкотоварен камион

Посочи, че би трябвало да има полиция, която да стои на правата изключително в пиковите часове, с цел да накара водачите да карат съгласно. А на пътя - да се слагат изкуствени трудности, които да лимитират на скоростта.

Пътният специалист Георги Бързаков също съобщи, че би трябвало да има повече полицейски патрули, а водачите да бъдат по-внимателни.

Вижте в директното включване на Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР