Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле.

...
Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле.
Коментари Харесай

Русинова: Пътната инфраструктура от ден на ден става все по-зле

Пътната ни инфраструктура от ден дневно става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен случай и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма ” - 26-годишно момиче е починало на място. Подобни произшествия занапред ще зачестяват и не е инцидентно, че тази година имаме 38 жертви повече спрямо предходната - досега починалите са над 100.

Такава прогноза направи пред Българска национална телевизия Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в коментара си за резултатите от инспекцията, предоставена от Върховната административна прокуратура на Министерство на регионалното развитие и Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” след злополуката с рейс, при която починаха жители на Северна Македония.

Русинова беше безапелационна, че изненади в отчета няма, тъй като непрестанно се подават сигнали за рискови сектори, прави с голям брой проблеми - изчезнали маркировки, мантинели или ограничаващи системи, изчезнали или сбъркани пътни знаци, дупки, некачествени пътни маркировки.

“Засмях се, като прочетох, че прокуратурата е признала, че има проблеми. За нас това не е вест, от дълго време знаем, че има проблеми. Все отново е другото, когато е облечено в някакъв формален документ ”, добави тя.

Според нея нищо няма да последва след този отчет, тъй като “МРРБ не може да разпореди да се оправи една дупка на пътя ”.

“Проблемът е доста комплициран - там има някакви разногласия сред съдружните сътрудници и очевидно разменна монета, пленник са пътищата - настоящият ремонт на пътищата ”, разяснява Русинова и добави: “От една страна казусът съществува и никой не желае да вникне в него, въпреки това - тези, които желаят, като че ли нищо не могат да създадат. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР