Пътната безопасност като най-важен критерий за изграждане и поддържане на

...
Пътната безопасност като най-важен критерий за изграждане и поддържане на
Коментари Харесай

Открива се международна конференция на тема Безопасност на пътищата“



Пътната сигурност като най-съществен аршин за създаване и поддържане на пътищата - това ще бъде един от главните фокуси на интернационална конференция в границите на Българското европредседателство, която стартира в София.

„ Надявам се да почерпим много от интернационалния опит през днешния ден, с цел да можем всички дружно - обединени да станем по-добри водачи, по този начин и да разполагаме с по-добра инфраструктура, по-добър авто парк. Надяваме се през днешния ден да поставим основите на това, и в околните години в действителност да можем да приказваме за нула жертви от пътно-транспортни катастрофи, тъй като сме с няколко пъти допълнително като жертви и тежко потърпевши от произшествия, в сравнение с във всички европейски страни “, сподели в " Преди всички " Николай Иванов, ръководител на Българската браншова асоциация по пътна сигурност.

Три съществени съставния елемент би трябвало да се извършват, с цел да понижават ПТП-тата. Първият е инжинерингът, т.е по този начин би трябвало да бъдат направени пътищата, че да бъдат безвредни, на второ място е образованието и образованието и на трето място е спазването на разпоредбите и законите, сподели още Иванов. 

Интервюто на Силвия Великова с Николай Иванов можете да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР