Пътната агенция предвижда изграждане на обходен път на Казанлък. Това трябва

...
Пътната агенция предвижда изграждане на обходен път на Казанлък.
Това трябва
Коментари Харесай

Обсъждат изграждане на обходен път на Казанлък

Пътната организация планува създаване на обходен път на Казанлък.

Това би трябвало да се случи по Програма " Развитие на районите " 2021-2027 година

Експерти и жители разискаха идея за интегрирани териториални вложения " Устойчива и безвредна инфраструктура на територията на община Казанлък ".

Планира се обходният път да е с дължина близо 4,5 км и да свързва път I-5 и път I-6. Първокласните пътища І-5 Русе-Велико Търново-Казанлък-Стара Загора-Хасково-Кърджали-ГКПП " Маказа " и І-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево-Кюстендил-София-Карлово-Казанлък-Сливен-Бургас са основни транспортни артерии на републиканската пътна мрежа и свързването им ще изведе тежкотоварния трафик отвън Казанлък. Това ще понижи нездравословните излъчвания в града и ще увеличи сигурността на придвижването, показват от АПИ.
 Колона от коли се изви по пътя за Шипка от ранни зори
Колона от коли се изви по пътя за Шипка от ранни зори

Шипченският проход е напълно затворен

Нуждата от обходен път на Казанлък е обсъждана от доста години, а изборът на маршрут е координиран с редица специалисти. До момента е направен абстрактен план, като, ако планът срещне необятна социална поддръжка на този стадий на оценка, АПИ ще се ангажира с най-кратки периоди, в които да стартира работа по построяването му.

Индикативната стойност на Концепцията е 53 839 848 лева с Данък добавена стойност.

Присъстващите предложиха към концепцията да се добавят действия за създаване на нови кръгови кръстовища на град Крън и град Шипка, които сега са рискови и със усилване на трафика ще стават още по-натоварени след новоизградените прави и тунел под Шипка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР