Пътна полиция започва проверки за оборудване на автомобилите за зимни

...
Пътна полиция започва проверки за оборудване на автомобилите за зимни
Коментари Харесай

Акция Зима: От утре започват проверките за зимно оборудване на автомобилите

" Пътна полиция " стартира инспекции за съоръжение на колите за зимни условия от на следващия ден. А в изискванията на пандемия мобилните пунктове за промяна на гуми стават все по-търсени.

От 3 години Владимир има мобилен пункт за промяна на гуми. С настъпването на пандемията от COVID-19 услугите му стават все по-търсени.

" Много по-удобно е, не чакат на опашки, записват си час, кой когато е свободен ", споделя той.

Сред придвидливите клиенти на Владимир е Радослав, който не чака инспекциите на пътна полиция, с цел да подготви колата си за зимата.

" Имаше година, в която си ги бях сменил още на 15 октомври, тъй като тогава падна първият сняг. Но като цяло се преценявам с прогнозата за времето ", споделя той.

След първия сняг по проходите от преди 10-тина дни, работата на Владимир става от ден на ден. Метеорологчните условия обаче не са единственото, което би трябвало да се има поради:

" Хубаво е гумите да са нови или най-много до 5 години, тъй като каучукът след това остарява и губи свойствата си и колата може да стане неуправляема на пътя ", споделя Владимир Владимиров.

" Автомобилите би трябвало да са готови за зимни условия, протекторът на гумите би трябвало да е еднакъв или по-голям от 4 мм ", изясни комисар Калоян Драганов, шеф отдел " Пътна полиция ".

До 15 ноември пътна полиция единствено ще припомня за зимните гуми на водачите. От 15 ноември до 1 март обаче те подлежат на санкция, в случай че колите им не са оборудвани за зимни условия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР