Пътна полиция започва акция „Колани“. Тя е по линия на

...
Пътна полиция започва акция „Колани“. Тя е по линия на
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! КАТ засилват контрола – започва мащабна акция в цялата страна,

„ Пътна полиция ” стартира акция „Колани“. Тя е по линия на Roadpol и е ориентирана към повишен надзор по потреблението на предпазни средства в колите, сподели пред Нова телевизия контрольор Лъчезар Близнаков от отдел “Пътна полиция ” към Главна дирекция „ Национална полиция “.

Акцията се организира на територията на всички страни членки на Европейски Съюз „ Тя ще е ориентирана както към водачите, по този начин и към пасажерите. Продължаваме да откриваме случаи на пасажери, които не знаят, че би трябвало да употребяват предпазни колани на задните седалки. Това приказва, с изключение на за безнаказаност, и за непознаване законите в страната. Безкомпромисни ще сме към родители, които возят децата си без предпазни системи. Наред с сигурността, която би трябвало да обезпечат, учат децата си и на неуместно държание като участници в придвижването ”, изясни той.

За 2020 година установените нарушавания от този вид са близо 100 хиляди.

„ Наред с плануванаъа глоба от 50 лв., ще се лишават и шест контролни точки ”, посочи контрольор Близнаков.

Акцията ще продължи седмица. Продължават и дейностите на екипите против залавянето на водачи, карали след използването на алкохол или опиати.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР