Пътна полиция вече ще отнема повече контролни точки за някои

...
Пътна полиция вече ще отнема повече контролни точки за някои
Коментари Харесай

Пътна полиция вече ще отнема повече контролни точки за някои нарушения

" Пътна полиция " към този момент ще лишава повече контролни точки за някои нарушавания.

След признатите промени се усилва вероятността да бъде отнета шофьорската брошура.

Повече контролни точки ще бъдат взимани за неспазване на преимуществото на МПС и пешеходци, превишена скорост, приложимост на алкохол и опиати, както и за потребление на мобилен телефон по време на шофиране.

Младите водачи, взели брошура преди по-малко от две години, рискуват да изгубят свидетелството си за ръководство, в случай че се откри, че два пъти годишно са карали с повече от 50 км/ч над позволената скорост.

Промените плануват водачи, за които е открито, че равнището на алкохол в кръвта е сред 0,5 и 0,8 промила, да им бъдат отнети осем точки от общо 39.

Ако пробата за алкохол покаже сред 0,8 и 1,2 промила, с изключение на санкция се лишават и 12 контролни точки. При второ нарушаване броят на отнетите контролни точки ще бъде 20.

15 точки ще бъдат отнети, в случай че нарушителят откаже да бъде тестван за приложимост на алкохол или опиати.

Ако бъде превишена скоростта с над 50 км/ч в обитаем регион, наказването е 18 точки. Повече точки се лишават и в случай че е основана заплаха за придвижването посредством погрешно изпреварване.

Наказанията за потребление на телефон, шофиране без защитен колан, неносене на каска за мотоциклети и нелегално прекосяване през железопътен прелез също ще бъдат увеличени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР