Пътна полиция предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно

...
Пътна полиция предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно
Коментари Харесай

КАТ със засилено присъствие по пътищата към границата ни със Сърбия

Пътна полиция подхваща спомагателни ограничения поради засиления трафик на директно преминаващи непознати жители от южната ни граница към западната. Поради тази причина ще е засилено наличието на екипите по пътя от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, Автомагистрала „ Марица “, Автомагистрала „ Тракия “ и път I-9 (София-Калотина), оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Остава в действие и засиленото полицейско наличие по главните пътища на страната, защото интервалът съответствува с отпуските у нас и интензивното пътешестване от и към Черноморието ни.
Със заповед на АПИ в последния работен ден на седмицата за времето от 18 до 20 часа ще се стопират товарните коли, движещи се в посока София-Пловдив на Автомагистрала „ Тракия “.
Изключение ще се прави за тези камиони, пренасящи рискови товари, живи животни и артикули на температурен режим. Същата мярка ще е в действие и в неделя, само че за времето от 16 до 20 часа за движещите се в посока Бургас-София.
Подобно ограничаване ще има и на Автомагистрала „ Марица “ в неделя за времето от 16 до 20 часа в посока Свиленград-АМ „ Тракия “. На Автомагистрала „ Струма “ придвижването на товарни коли ще е лимитирано за времето от 10 до 14 часа в посока п. в. Даскалово-АМ „ Тракия “.
От полицията още веднъж напомнят водачите да карат със съобразена с пътните условия скорост и да съблюдават напътствията на маркировката и на чиновниците на реда, да не се движат в спешната лента на автомагистралите, както и да не подценяват дължината на пътя и в случай че той е над 3 часа, да плануват най-малко една отмора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР