Пътна полиция да има пълен достъп до общинските камери, а

...
Пътна полиция да има пълен достъп до общинските камери, а
Коментари Харесай

На първо четене: Глобяват по камерите в града за скорост и каране в насрещното

Пътна полиция да има цялостен достъп до общинските камери, а 70% от приходите от наложени санкции от нарушавания да остават в бюджетите на общините. Това са част от измененията, който депутатите одобриха на първо четене през днешния ден с промени в Закона за придвижването по пътищата. 

Днес депутатите разгледаха четири законопроекта за промени в Закона за придвижването по пътищата, импортирани от Божидар Божанов от ПП-ДБ, Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Настимир Ананиев от ПП-ДБ и Димитър Найденов от ПП-ДБ.

Законопроектът, препоръчан от ГЕРБ-СДС, е създаден дружно със Столична община. Той беше подсилен от 185 депутата.

Според измененията наказания могат да се постановат за превишена скорост, прекосяване на червен светофар или при шофиране в насрещното придвижване. От ГЕРБ оферират част от приходите от санкции да се връщат в общинските бюджети, с цел да може локалните управляващи да влагат в допълнение в поддръжка и разширение на мрежата от камери. Идеята е 70% от средствата от санкциите да остават на територията на общините. Контролът остава в Министерство на вътрешните работи и КАТ, само че инвестицията и узаконяването на устройствата ще бъде в прерогативите на общините. Част от общините към този момент имат такава подготвена инфраструктура. 

В законопроекта са планувани и ограничения за систематичните извършители - при 5 или повече електронни фиша, нарушителят ще бъде спиран наложително от органите за надзор, когато бъде засечен от камерите в обещано обитаемо място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР