Патладжаните притежават редица полезни свойства. Препоръчва се те да се

...
Патладжаните притежават редица полезни свойства. Препоръчва се те да се
Коментари Харесай

Патладжаните пазят от пет вида рак

Патладжаните имат редица потребни свойства. Препоръчва се те да се употребяват преи да узрея изцяло, т.е. да придобият тъмнолилав цвят. Тогава те стават безвкусни, целулозата им загрубява и даже губят част от лечебните си качества.

Благодарение на съединяване от вида SRG те са и самобитно профилактично средство против рак на матката, на мозъка, на шийката на матката, на гърдата и на пикочния мехур.

Преимуществото на този зарзават е огромното наличие на минерали и витамини при най-малко калории. Например, 80 г от него съдържат единствено 20 калории, само че с тях си обезпечаване 3 г целулоза, 1 г белтък, калии, витамин К и витамин С. Това значи, че колкото и патладжани да изядете, няма за какво да се безпокоите за диетата си, несъмнено, в случай че не прибавяте лой и мазни сосове при приготвянето им. Те съдържат огромни количества антиоксиданти – веществата, които ни оказват помощ да защитим организма си от увреждания, провокирани от нездравословните субстанции, известни като свободни радикали.

Тези зеленчуци са изключително богати на антоциани. Това вещество обезпечава необичайния им цвят. Проучване демонстрира, че един от антоцианите, който се съдържа в патладжаните и се назовава насунин, основава ефикасна отбрана на клетките от характерни увреждания. Освен това, те понижават риска от сърдечни болести, укрепват сърцето и понижават равнището на неприятния холестерол, оповестява Монитор.

Малко известно, само че несъмнено е, че лилавият зарзават управлява равнището на захар в кръвта и по този начин понижава риска от диабет. Това свойство се дължи на полифенолите в него. Дамите, които желаят да отслабнат ще се зарадват несъмнено, тъй като учени откриха наскоро, че патладжаните подкрепят този развой, защото засищат за дълготрайно време. Така, когато човек е хапнал от тях не огладнява часове наред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР