Патиците в малко френско стопанство ще продължат да крякат, при

...
Патиците в малко френско стопанство ще продължат да крякат, при
Коментари Харесай

Френски съд разреши на патици да крякат

Патиците в малко френско стопанство ще продължат да крякат, освен това със правосъдно позволение. Съдията отхвърли недоволството на комшия, че шумът на птиците му пречел.

Куриозът се развива в югоизточното градче Дакс, където шестдесетината патици и гъски на пенсионерката Доминик Дут дразнели нейни съседи.

Семейството се бил преместило в провинцията преди към година и живеело на към 50 метра от мястото, където Дут отглеждала питомците си. Идентичността на ищците остана в загадка. Но юристът им се аргументира, че крякането им пречело да спят на отворени прозорци и да прекарват време в градината си. Заведеният иск е упорствал за незабавни ограничения за преустановяване на звуците и 3500 евро обезщетение.

Но съгласно съда вдиганият от птиците звук е в границите на допустимото. " Патиците победиха ", сподели Дут пред " Ройтерс ". " Щастлива съм, тъй като не желаех да ги заколвам ".

Този спор е следващият в серия каузи на недоволни от природата французи. През септември съдът позволи на петел на име Морис да продължи да кукурига на разсъмване, макар че пречел на съседи, които скоро се изнесли от града на село. Подобни тъжби е имало и против крави, и против църковни камбани. Никоя от тях обаче не е имала същото влияние като тази на петела Морис, получил писма за поддръжка и от други страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР