Пътищата в страната са мокри, а по усойните и планински

...
Пътищата в страната са мокри, а по усойните и планински
Коментари Харесай

АПИ с информация за състоянието на пътищата в страната

Пътищата в страната са мокри, а по усойните и планински региони даже и отчасти заледени. Въпреки това пътната мрежа е обработена, а придвижването по някои пътища, които бяха блокирани през миналия ден, е възобновено. Катастрофи затвориха доста пътища в страната.

В цяла Северна България камиони аварираха и съумяха да блокират придвижването.
3
От Министерство на вътрешните работи и АПИ предизвестяват водачите и пешеходците да внимават и да се преценяват със зимната конюнктура.

Днес още веднъж е разгласен жълт код, на доста сектори по пътищата има и лед. Вчера още веднъж имаше блокирани пътища от закъсали транспортни средства.

Проблемите през вчерашния ден бяха най-вече в Северна България, където коли, тирове и даже рейс излизаха от пътя. Именно поради прекъсването на придвижването поради препречили придвижването транспортни средства и снегорините бяха блокирани и не можеха да си правят работата.

Инженер Михаил Рашков, шеф "Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ, акцентира, че тапите през вчерашния ден в региона на Велико Търново са провокирани от тежкотоварните коли, а не от неналичието на поддържащите пътищата компании.

"Тежкотоварното придвижване, откакто задръсти и препречи пътя, снегорините няма от къде да минат. Първо би трябвало да преместим тежките камиони ", изясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Инж. Рашков добави още, че през миналата нощ в цялата страна са работили близо 800 машини, само че най-вече работа снегопочистващата техника е имала в Северна България, където се образуват снегонавявания, а най-сериозен е този проблем е в региона на Силистра.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР