Пътищата в Ловешка област са проходими при зимни условия, но

...
Пътищата в Ловешка област са проходими при зимни условия, но
Коментари Харесай

Серия от снежни катастрофи затапи пътища в Северна България, има ранени

Пътищата в Ловешка област са проходими при зимни условия, само че има ограничавания поради злополука и закъсали тежкотоварни коли, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч.

 Снежни несгоди: Тирове закъсаха на Виж още

На пътя София - Варна, в региона на село Малиново, има закъсал тежкотоварен автомобил . Образувала се е колона от коли и запушване по посока Велико Търново и Варна. Движението се контролира от полицейски патрул.

Ограничено е придвижването за всички МПС по пътя Тетевен - Гложене поради пътно произшествие. Обходният маршрут е Гложене - Ябланица - Голям извор - Тетевен и назад. При случая, станал към 8.00 часа в региона на Гложене, са се блъснали снегопочистваща машина и лек автомобил . Пострадал е лидерът на колата. Служители на полицията вършат оглед на местопроизшествието.

Катастрофа и на входа на град Тетевен затрудни придвижването в региона. Тир с износени гуми препречи пътя за село Голец . Инцидентът стана към 10 часа. Има един потърпевш пасажер със междинна телесна щета. Заради завъртелия се напречно на пътя товарен камион се образува километрична опашка от коли.

Закъсали са и три тира на пътя Плевен - Ловеч , единият е в региона на село Славяни. Движението се контролира от полицията, прибавиха от там.

Всички останали републикански пътища в област Ловеч са проходими при зимни условия, осведомиха от Областното пътно ръководство. Настилката се почиства и обработва. Ограничено е придвижването за коли над 12 тона през прохода Троян - Кърнаре.

Снимки в обществените мрежи демонстрират снежната пътна картина в ранните часове в Ловешко.



В Габрово снегът натрупа над 10-сантиметрова завивка за по-малко от два часа по високите планински елементи в Габрово, заяви Мартина Груева от общината.

Почистват се пътищата към селата, където тук-там има навявания от мощния вятър. Заради изобилния снеговалеж част от рейсовете по извънградските линии се движат със забавяне.

Проходът Шипка е отворен за придвижване, пътната настилка е почистена. Пътищата към Севлиево, Дряново и Трявна също се почистват.

Предстои култивиране на третокласната републиканска пътна мрежа. Снабдяването с хранителни артикули е обикновено, няма сигнали за бедстващи хора.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР