Пътищата с компетентни инженерни решения и висококачествена настилка, свързващи важните

...
Пътищата с компетентни инженерни решения и висококачествена настилка, свързващи важните
Коментари Харесай

10-те най-скъпи автомобилни пътища в света

Пътищата с способени инженерни решения и висококачествена настилка, свързващи значимите точки на страната, са голяма берекет за жителите и авторитет за страна, която е в положение да влага в развиването и поддържането на транспортната си инфраструктура.

Най-големите автомобилни пътища се строят в Австралия и Китай. Гордостта и насладата на Австралия е автомагистралата с дължина над 1600 километра, която свързва всички елементи на континента и улеснява транспортните връзки на страната. Съединени американски щати и Китай имат най-големите и най-качествени пътни мрежи в света. Междущатската магистрална система свързва всички континентални елементи в Съединени американски щати, сходно е транспортната мрежа и в огромна част от Европа.
 Снимка 529165
Източник:

Разказваме за 10 автомобилни трасета, които се считат за най-скъпите пътища в света.

Магистрала Каракас-Ла Гуайра, Венецуела - 600 милиона $

Тази автомагистрала свързва столицата Каракас с пристанищния град Ла Гуайра. Проектът е умислен като опция на предходната автомагистрала, свързваща Каракас и Ла Гуайра - рисков път, с доста завои, които удължават пътуването. Сега пътуването сред двата града лишава към 20 минути.
 Снимка 529176
Източник:

Магистрала H-3, Хавай - 1,3 милиарда $

H-3, именуван още автомагистрала John A. Burns, се намира на хавайския остров Оаху и е приключен през 1997 година. Тази 25,7 километрова автомагистрала свързва най-големите американски военни бази на Хаваите - известната Пърл Харбър на юг и базата на морската пехота на изток, стратегически точки на националната отбранителна система на страната.

Проект T-REX в Колорадо - Съединени американски щати - 1,7 милиарда $

Поради огромния пътнически трафик, американските управляващи стартираха T-REX (Проект за разширение на транспорта), с цел да свържат Денвър Interstate 25 и 2256, с цел да обезпечат по-добро качество на превоза. Основните пътища бяха разширени в двете направления, а автомагистралите в столичния регион с цели 30,5 километра.
 Снимка 529177
Източник:

Interstate 80, Съединени американски щати - 2,7 милиарда $

Междущатската автомагистрала 80 е един от най-дългите пътища в Америка, свързващ Сан Франциско и Ню Джърси. I-80 е издигнат през 1956 година и от този момент остава гръбнакът на американската транспортна система, с последната огромна рационализация през 1986 година.
 Снимка 529178
Източник:

Крайбрежна автомагистрала Марина, Сингапур - 3,4 милиарда $

Изграждането на автомагистралата Marina Coastal Expressway стартира през 2008 година и приключи през 2013 година MCE е част от скоростната мрежа на Сингапур, една от най-големите в света. Това е първата подводна скоростна автомагистрала в Сингапур с дължина почти 4,8 км.
 Снимка 529169
Източник:

Магистрала Бар-Боляре, Черна гора - 3,7 милиарда $

Магистрала Bar-Boljare Highway е главен строителен план на Министерството на превоза и морското дело на Черна гора. Магистралата е включена в мрежата от интернационалните пътища в Европа, свързваща няколко страни от Централна Европа. Магистралата е дълга 41,1 км, в това число четири ленти в двете направления с ограничаване на скоростта от 100 км / ч. 60% от пътя са тунели и мостове заради неравномерен терен. Това е най-големият пътен план в страната.
 Снимка 529180
Източник:

Mon-Fayette Expressway, Съединени американски щати - 5,4 милиарда $

Скоростната автомагистралата Мон Файет свързва междущатска автомагистрала 68 с междущатската 376. Името си е получила от обединяването на наименованията на река Мононгаела и окръг Файет. Основната цел на пътя е да свърже градовете на долината, произвеждайки кокс и стомана, което го прави жизненоважен за локалната стопанска система.
 Снимка 529166
Източник:

Мостът Йоресунд, Швеция - 5,7 милиарда $

Това е една от най-скъпите пътни структури в света. Мостът Йоресунд (Øresund) е композиция от четирилентов авто път, мост и тунел, свързващ Копенхаген и Малмьо. Международният европейски маршрут E20 пресича този мост, в това число железопътната линия Øresund. Този пътен и железопътен мост е уникален и даже получи характерен премия за дизайн през 2002 година.
 Снимка 529179
Източник:

Магистрала Сочи, Русия - 8,7 милиарда $

Руският град Сочи бе уредник и хазаин на зимните олимпийски игри през 2014 година и откриването на пътя беше планувано да съвпадне с това събитие. Магистралата е дълга съвсем 50 километра, а цената на строителството е към 174 милиона $ на километър.
 Снимка 529168
Източник:

Big Dig, Съединени американски щати - 14,8 милиарда $

Пътят Big Dig несъмнено заслужава името си и е на върха в нашия лист, като се вземат поради средствата, вложени в този голям план. Преминаващото под Бостън трасе е една от най-сложните транспортни структури на всички времена. Първоначалната оценка е била 2,8 милиарда $, само че в последна сметка общите разноски са се нараснали до 14,8 милиарда $, което я прави най-скъпата автомагистрала в историята.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР