Пътеводителят Мишлен представя годишния си списък на най-добрите френски ресторанти,

...
Пътеводителят Мишлен представя годишния си списък на най-добрите френски ресторанти,
Коментари Харесай

„Мишлен“ ще оповести 62 нови френски ресторанта със звезди

Пътеводителят " Мишлен " показва годишния си лист на най-хубавите френски заведения за хранене, а неговият началник хвали " културния динамизъм " на новото потомство готвачи, съобщи Агенция Франс Прес.


След дълъг интервал на отмора върху лаврите на гастрономическата си известност, през последното десетилетие Франция претърпя подем на нови заведения, които усвояват интернационалните хрумвания и се концентрират върху устойчивостта.

" Вече не става дума единствено за завещание ", съобщи Гвендал Пуленнек, началник на пътеводителя " Мишлен ", преди церемонията по представянето на новото издание.

" Френската гастрономия към този момент не е заседнала в предишното ", сподели той, като реколтата през 2024 година бележи " появяването нацяло потомство, което можем да усетим, че се появява ".

Общо 62 ресторанта ще получат звезда - множеството от тях за първи път, като измежду тях има 23, които са отворени от по-малко от година.

Подробностите ще бъдат оповестени в 17:00 ч. локално време, в това число имената на заведенията за хранене, които са постигнали най-високото равнище от три звезди.

Много от тях слагат акцент върху устойчивата кухня, която се създава на място.

" Много ясно е очебийно смисъла на " тероарите " - локалната селскостопанска конструкция ", споделя Пуленек.

„ Мишлен “ разгласи няколко намаления преди две седмици - това беше направено авансово, с цел да се избегне горчивият усет на годишната гала, която тази година се организира в град Тур, долината на Лоара.

От началото на пандемията „ Мишлен “ трансформира представянето на пътеводителя в обиколка из Франция, като последните две се състояха в Страсбург и Коняк.

Това отразява разпространяването на най-хубавите френски заведения за хранене отвън Париж, като през последните години множеството от новите звезди се присъждат на районни заведения за хранене.

Около 40 дребни общини и села ще се снабдят с ресторант със звезда „ Мишлен “ в новото издание.

Тур, прочут със замъците и виното, е по-малко обвързван с отличната кухня, само че това се трансформира, споделя Пуленек.

" Това е район, който се развива и е време да го изтъкнем ", сподели той, наблягайки притоците на река Лоара, които са се трансформирали в известен източник на сладководна риба.

Сред най-хубавите готвачи пътеводителят " Мишлен " е колкото заплашителен и подложен на критика, толкоз и почитан.

Неговите анонимни рецензенти могат да основат или да разрушат репутацията, което оказва осезаемо въздействие върху нежните облаги на заведенията за хранене.

Общо 28 са изгубили звезда тази година, в това число едно заведение с три звезди.

Братята Андре и Едуард Мишлен, които създават гуми, пускат първия си справочник през 1900 година, с цел да насърчат водачите да откриват заведения за хранене във Франция.

Оттогава той е уголемен до 45 дестинации по света, а тази година ще пусне сходен справочник за хотели. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР