Патентното ведомство се тресе от скандали от дни след като

...
Патентното ведомство се тресе от скандали от дни след като
Коментари Харесай

Драма и в Патентното ведомство след смяната на властта

Патентното ведомство се тресе от кавги от дни откакто новата служебна власт върна остарялото управление на институцията, определяща запазените марки, в лицето на проф. Владя Борисов. Lupa.bg обаче се добра до извънредно пикантни обстоятелства за враждата сред нея и досегашната шефка на ведомството - бесепарката, близка до лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - Таня Найденова.


Таня Найденова

Източници на медията ни разкриха, че не е изключено Найденова да е била непозволено назначена преди няколко месеца на апетитния пост поради разминаване в просветителния й ценз и условията, написани по нормативната база на икономическото министерство - принципал на институцията.

Въпросната приятелка била с юридическо обучение, до момента в който предшественичката й и респективно - наследничка - проф. Борисова имала диплома точно в стопанска система на интелектуалната благосъстоятелност, както татко й, някогашният ректор на УНСС починалият проф. Борислав Борисов.


Проф. Владя Борисова

Таня Найденова, която преди този момент пък беше общинарка в СОС, първо бе назначена от Нинова в ДКК, само че бързо смени креслата и застана отпред на Патентното ведомство. Преди няколко дни червенокосата хала разгласи, че против нея бил прибавен реваншизмът на Радев и по тази причина била изхвърлена и от там.

По наша информация обаче президентът персонално се поинтересувал за нейната фигура и останал учуден, когато научил, че през далечната 2008 година, като близка на няколко гербера, тогаващната зам.-шефка на комисията по превоз в столицата е застанала в средата на абсурда за публичните поръчки за част от транспортните линии.

И в това число е упорствала пред отрасловото вице на Бойко Борисов тогава - зам.-кмета Велизар Стоилов, да получи персонално в ръцете си една от тях. Тогава няколко глави в столичната община паднаха след приключването на скришен запис за мътните покупко-продажби и след диалог на Борисов с по това време шефа на ДАНС Петко Сертов.

А най-куриозното е, че Българска социалистическа партия се срещнало в елементи с фигурата на Найденова не по различен мотив, а откакто заби тузарския си мерцедес във витринта в топ центъра на столицата през 2020 година И до през днешния ден из коридорите на " Позитано " 20 се приказва, че тогавашната общинарка е карала под въздействието на алкохол, въпреки и да е било " едно малко ".



" Аз не съм калинка ", съобщи уволненият ръководител на Патентното ведомство и уточни с обстоятелства, че има нужния опит и експертиза от 1997 година Абсолютно ми е необяснимо това решение на служебния кабинет, на президента може би, тъй като аз допускам, че оттова се диктуват нещата за връщането на госпожа Борисова още веднъж на това място, разяснява преди дни наранената и натирена Найденова.

Според нея напрежението в държавната администрация е " неимоверно високо ". Служителите на патентното ведомство, по думите й, пък били потресени от тези смени. И се оплака, че проф. Борисова си е разрешила на идващия ден след заповедта за уволнението й да се настани в нейния кабинет, без да й остави право да събере нужната документи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР