Патентен спор може да лиши Apple от продажби на iPhone

...
Патентен спор може да лиши Apple от продажби на iPhone
Коментари Харесай

Apple пред забрана да продава iPhone в Китай


Патентен спор може да лиши Apple от продажби на iPhone в Китай
(снимка: CC0 Public Domain)

Тъмни облаци надвисват за бизнеса на Apple в Китай. Преди 8 години Xiaoi Robot даде ИТ колоса на съд за нарушение на нейни патентни права в гла совия асистент Siri. Компанията е благосъстоятелност на Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology Co., която неотдавна подаде иск във Въ рховния национален съд на Китай, настоявайки Apple да ѝ заплати повече от 1,5 милиарда $ за патентни нарушавания .

Софтуерът Siri е основан през 2007 година и в началото се употребява в услугите за текстов чат. През 2010 година Siri беше добит от Apple за 200 милиона $ и след това, с помощта на съдействието с Nuance, се трансформира в персонален помощник.

Но през 2004 година Shanghai Zhizhen е подала поръчка за приемане на китайски патент ZL200410053749.9 за Little i Robot, която е утвърдена през 2009 година и съгласно ищеца, Apple нарушава този патент, напомня хонконгският източник В продължение на няколко години от 2011 година насам Apple поредно, което се трансформира в една от главните функционалности на iPhone.

Shanghai Zhizhen, от своя страна, изисква от Върховния национален съд на КНР да наложи възбрана за произвеждане, импорт и продажба на, които нарушават патент ZL200410053749.9. Върховният национален съд е почел молбата за възбрана, до момента в който чуването по делото продължава.
още по тематиката
Ако в последна сметка Shanghai Zhizhen завоюва делото, тогава на Apple може да бъде наложена цялостна възбрана за продажби на флагманския ѝ артикул iPhone в Китай, който е извънредно значим пазар за компанията от Купертино.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР