Патентен данък между 25 и 250 лв. да плащат апартаментите

...
Патентен данък между 25 и 250 лв. да плащат апартаментите
Коментари Харесай

С данъчни промени се предлага предлаганите онлайн жилища да плащат патентен данък

Патентен налог сред 25 и 250 лева да заплащат жилищата и стаите за посетители предлага депутатът Менда Стоянова. Заедно със свои сътрудници тя е внесла такова предложение за смяна в данъчните закони. В момента подобен е режимът за хотелите с 1 или 2 звезди, които са категоризират от общините. Точният размер се предлага да се дефинира от локалните управляващи.

Промяната е по отношение на последните ремонти в Закона за туризма, направени посредством Закона за бюджета за 2020 година и препоръчани от Менда Стоянова и Валери Симеонов. По обясненията на вносителите те целят да извадят от сивия бранш предлаганите жилища онлайн в платформи като Airbnb за краткосрочно настаняване. Повече по тематиката чете тук.

По тази тематика Стоянова, която оглавява бюджетната комисия в Народното събрание и сътрудника й от НФСБ Валери Симеонов са се срещнали с представители на компании, които ръководят парцели, предлагани онлайн, оповестява " Труд ". На нея е реализирано съглашение регистрацията на тези парцели да става по облекчена процедура.

Тя ще бъде разказана в разпоредба, която би трябвало да се изготви до три месеца от обнародването на признатите промени, а след публикуването й притежателите на такива парцели също ще имат 3 месеца да се съобразят с нея. Предвижда се жилищата да имат регистрационен номер, който ще бъде разказан в обявата му в платформата и по този начин ще се следи за спазването на закона.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2020 (39)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР