„Път напред“ в отношенията търсят Русия и САЩ. Това обяви

...
„Път напред“ в отношенията търсят Русия и САЩ. Това обяви
Коментари Харесай

Тръмп иска подобряване на отношенията между САЩ и Русия

„ Път напред “ в връзките търсят Русия и Съединени американски щати. Това разгласи държавния секретар Майкъл Помпейо, който е в Сочи за среща с външния министър Сергей Лавров. Очаква се довечера той да бъде признат и от съветския президент Владимир Путин. Местните медии оповестиха, че по време на визитата може да се разиска възможна среща сред Доналд Тръмп и Владимир Путин, която да се състои в границите на Г-20 в Осака. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

"Възможно е, към този момент не знам ", сподели Песков в отговор на въпрос дали тази тематиката за сходна среща е повдигната. Той не отговори директно на въпрос дали съветската страна сама ще предложи такава среща на върха, а подсети, че последните сходни договаряния са били анулирани от президента Доналд Тръмп.

Срещата сред първите дипломати на Съединени американски щати и Русия идва в миг на напрежение сред Иран и Съединени американски щати. Президентът Путин неведнъж е изразявал неразбирането си на политиката на Съединени американски щати на оптимален напън върху Иран.

“Това в никакъв случай не дава резултат, в противен случай, процесът на решение на казуса отива в задънена улица и не способства за по-голяма хрисимост на страните”, сподели представителят Песков. Той подсети, че и Русия, и страните от Европейски Съюз декларират, че е належащо да се резервира иранското нуклеарно съглашение, от което Съединени американски щати се отдръпнаха предходната година. “Задачата ми е да открия път напред “, амбициозно съобщи в обществената мрежа Туитър Майк Помпейо.

"При срещите ми в Русия ще подчертаваме върху ред значими тематики. По някои въпроси може да реализираме единодушие, по други - не, само че когато става дума за нашите ползи, длъжни сме да открием път напред ", написа той. Това е първото посещаване на Помпейо в Русия като държавен секретар.

В началото на срещата Лавров означи, че централна тематика в договарянията е тази за възможното продължение на контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 и ситуацията към нуклеарната стратегия на Иран. Русия настоя за по-отговорни връзки сред двете страни, а Помпейо отвърна, че Доналд Тръмп е отворен за възстановяване на връзките.

"Време е да стартираме да построяваме нов модел на взаимно усещане. Ние сме подготвени за това ", съобщи при започване на договарянията Лавров, представен от Франс прес. Според съветския външен министър са нужни по-отговорни връзки, с цел да се излезе от сегашната "печална обстановка ". Лавров изрази вяра, че на днешната среща ще бъдат направени "конкретни оферти за извеждане на руско-американските връзки от настоящето печално положение, в което те се оказаха по силата на разнообразни справедливи и субективни аргументи ", съобщи ТАСС.

"Разбираме, че и от двете страни са се натрупали значително съмнения и предразсъдъци. Не печелим нищо от това ", акцентира Лавров, предупреждавайки, че това единствено усилва рисковете за сигурността на двете страни и провокира паника в цялата интернационална общественост. Европейски съдружници предизвестиха американския държавен секретар Майк Помпейо за заплахата от война сред Съединени американски щати и Иран, написа английският в. "Таймс ".

Външният министър на Англия Джереми Хънт съобщи, че Съединени американски щати и Иран може да влязат във война по случайност след саботажа против четири петролни танкера в Персийския залив. Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства споделиха, че три търговски кораба, плаващи под техни знамена, и един от Норвегия са били нападнати покрай Ормузкия пролив.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява случаите, с цел да предизвести иранските водачи, че "ще страдат доста ", в случай че правят сходни офанзиви, макар че други американски държавни чиновници посъветваха да не се вършат прибързани изводи, показва "Вашингтон таймс ". Помпейо направи ненадейно посещаване в Брюксел в опит да повлияе върху европейските водачи, скептични към все по-рискованата политика на Съединени американски щати във връзка с Иран, отбелязва още американският в. "Вашингтон таймс ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР