Път, или по-точно липса на такъв, отблъсква туристи край село

...
Път, или по-точно липса на такъв, отблъсква туристи край село
Коментари Харесай

Липса на път отблъсква туристи край кукленското село Яврово

Път, или по-точно липса на подобен, отблъсква туристи край село Яврово, община Куклен. Само камъни, пясък, трошляк и на места асфалт са останали в съвсем 4-километровата очевидно доста разрушена права, водеща до няколко туристически бази за пребиваване в региона. Сред чистия и ухаещ на гора планински въздух са ситуирани частни вилни зони и други обекти, посещавани от стотици туристи (деца и възрастни) през четирите сезона на годината.

Нормално асфалтираният път завършва директно след табелата за „ край “ на село Яврово, в посока Добралък. От там пътната настилка е извънредно разронена и е съвсем невероятно напредването до горе с лек автомобил. Но тъжната панорама по изоставената и забравена от управниците зона не завършва просто с неналичието на път. На една от красивите горски поляни, на която е ситуиран трафопост, е подложен и резервоар за боклук. Собственици на туситически обекти и на частни вили там алармират, че отпадъкът не се събира навреме и надлежно – всичко изхвърлено се натрупва към него, като по-късно се разнася от вятъра. А това води до замърсяване на природата. Хората настояват, че постоянно се случва сами, чрез персонален превоз, да извозват торбите със боклук до най-близкия град - Асеновград, където да ги изхвърлят, без значение, че задължението по почистването е на Община Куклен.

Относно проблема и възможния ремонт на проблематичния пътен сектор, екипът на Actualno.com потърси публична информация. Вече съвсем 50 дни, отговор, от страна на Община Куклен, няма. Така, не излиза наяве по кое време за последно е осъществяван ремонт на пътния сектор, какви са аргументите за изоставянето му дотам, сбъднат ли е оглед на пътя, плануван ли е ремонт на проблематичния сектор, почти в какъв размер ще е нужният финансов запас за ремонт. И още – коя е компанията, ангажирана със сметосъбирането в региона, през какъв интервал от време се извозват отпадъците от тази зона и би ли имало опция това да се случва по-често.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР