Пат Гелсингър вярва, че Intel може да следва Закона на

...
Коментари Харесай

Intel обеща да следва Закона на Мур най-малко още десет години


Пат Гелсингър има вяра, че Intel може да следва Закона на Мур още 10 години
(снимка: Intel)

Главният изпълнителен шеф на Intel Патрик Гелсингър разкри една огромна упоритост на компанията. На събитие на Morgan Stanley мениджърът съобщи, че по този начин нареченият закон на Мур ще остане настоящ най-малко през идващите 10 години, с помощта на напъните на Intel.

Формулирано в края на шейсетте години на предишния век от един от създателите на Intel, Гордън Мур, правилото, известно като Закон на Мур, гласи в една от новите си тълкования, че плътността на транзисторите на единица повърхност на полупроводников кристал се удвоява на всеки година и половина до две години.

Доскоро тази наклонност осигуряваше съразмерно нарастване на изчислителната продуктивност дружно с увеличение на плътността на транзисторите. Но през последните години се появиха доста механически и даже стопански бариери по пътя на поддържането на закона.
още по темата
Сега Intel твърди, че уместността на закона на Мур през идващите 10 години няма да бъде оспорвана. „ Законът на Мур е жив и здрав за десетилетие напред ”, споделя Гелсингър.

CEO-то на американския чипмейкър не се съмнява в способността на Intel да овладее пет нови софтуерни процеса за четири години и да редуцира по-бързо в сравнение с се чака изоставането от съперниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР