Пат Гелсингър потвърди интереса на Intel да участва в покупката

...
Коментари Харесай

Intel се позиционира като кандидат за Arm


Пат Гелсингър удостовери интереса на Intel да взе участие в покупката на Arm
(снимка: Walden Kirsch/Intel Corp.)

Главният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингър съобщи интереса на компанията да се причисли към консорциум, чиято цел е закупуване на съперника Arm Holdings.

Преди броени дни Nvidia се отхвърли от опита си да закупи Arm. Сделката срещна отрицателна реакция измежду регулаторите в Съединени американски щати и в Европейски Съюз поради евентуален спор на ползи.
още по темата
Сега, когато договорката с Nvidia/Arm е провалена, мнозина се чудят какво ще стане с Arm. Въпреки че има Arm от 2016 година, SoftBank даде да се разбере, че желае да се отърве от разработчика на чипове.

Една от опциите, сложена на масата още преди злощастния опит на Nvidia да закупи Arm, беше консорциум от компании да придобие компанията. Според, Гелсингър е оставил вратата отворена за сходна опция.

„ Ние не сме огромни консуматори на Arm, само че използваме Arm. Ще станем по-големи консуматори на Arm, защото това е част от нашия дневен ред за IFS (изграждане на нови фабрики) ”, сподели Гелсингър. „ Така че, в случай че се появи консорциум, евентуално бихме били доста благосклонни да участваме в него по някакъв метод ”.

Междувременно, след несполучливата договорка с Nvidia, SoftBank съобщи, че счита да направи полупроводниковата компания обществена. Това е ход, който Intel би подкрепил, разяснява Гелсингър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР