Пастата - разновидностите по форма на най-популярната италианска зърнена храна,

...
Пастата - разновидностите по форма на най-популярната италианска зърнена храна,
Коментари Харесай

Коя е идеалната паста: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Пастата - разновидностите по форма на най-популярната италианска зърнена храна, която е добра съставна част за пост-ковид диета, само че също по този начин на по едно и също време бързо приготвяното, само че и потребно меню, като всяко нещо е добра, когато е качествена. В България ни липсва просвета в това отношение и на тази тематика сме посветили днешния си лайфхак.
Най-лесно е да избираме по цвета - колкото по-блед и даже сивеещ ни се види, толкоз по-далеч стоим от такава паста. И в никакъв случай не трябва да купуваме оцветена. Зад това се крие "маскиране " на некачествени съставки. Най-често ни пробутват хлебна пшеница, вместо нужната за положителни макарони, спагети и други типове твърда пшеница. Първата се разкашква по-лесно, губи форма. Хлебната пшеница е ЗАБРАНЕНА за паста в Италия. Защо я вършат? Изхвърлят в стомасите ни остатъците неосъществена продукция от хлебозаводите. За диабетиците даже може да бъде рискова! За да намалите риска, гответе я със зеленчуци, които ненапълно ще балансират нещата.
Добрата паста се прави от твърди сортове пшеница. Ако решите за безспорна сигурност да си я извършите домашно, би трябвало да знаете, че с изключение на положително брашно - не българско - и вода не ви би трябвало друго. Само да имате самообладание да я оставите да съхне до 8 дни. Ако го извършите, може да трае до 2 години.
Твърдата пшеница е значима за организма и е доста потребна, нищо че от нея се вършат тестени храни, тъй като се преработва бързо, съдържа повече белтъчини, има хранителни нишки, които я вършат по-питателна и по-добра за организма. Та става и за диета, в това число за средиземноморската, с която се отслабва и се балансира идеалната работа на тялото.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР