Паскал Жоливе вълнува и пленява с ентусиазма и с откровеността

...
Паскал Жоливе вълнува и пленява с ентусиазма и с откровеността
Коментари Харесай

Човекът, който направи вината от совиньон блан отново секси

Паскал Жоливе вълнува и пленява с ентусиазма и с откровеността си за всичко, което прави. Неслучайно го назовават " рок звездата " на Лоара. Нетипичен, новаторски, изобретателен - по този начин в резюме го разказват, по този начин го видяхме и ние.

Паскал Жоливе прави вино. А всички виновност, които основава, са близки до природата - посредством спонтанна ферментация, с диви дрожди и с внимание към всеки миг от производството.

Почитател на традицията, познавач на минералните, свежи виновност, които регионът създава десетилетия наред, Паскал Жоливе и неговите виновност от совиньон блан са препоръка освен във Франция, само че и по света.
 Снимка 482715

Мечтата на този непретенциозен винопроизводител от Лоара била да направи виновността от совиньон блан още веднъж " секси " (както самичък се изразява), да ги върне там, където им е мястото - на върха. Защото родината на совиньон блан е точно Долината на река Лоара. Това е и " достоверният " вид грозде, който се отглежда в този регион.

За задачата Паскал Жоливе се насочва към елитните заведения за хранене със звезди " Мишлен " във Франция. Там той демонстрира на най-взискателната аудитория какъв брой ослепително виновността му се съчетават с храна. Така придобива и високата известност, с която елегантните му и добре завършени виновност се славят измежду ресторантьорите.
 Паскал Жоливе

Паскал Жоливе

Едно от тях Паскал Жоливе назовава Attitude, в превод отношение. Защото тъкмо то е и водещо при избата - отношение към хората, отношение към природата, към лозята, гроздето, виновността и региона. Както споделя и Уинстън Чърчил: " Отношението е дребното нещо, което прави огромната разлика. "

Attitude Sauvignon Blanc е особено вино. Направено е със същото внимание към детайлите като огромните виновност от Сансер на Паскал Жоливе. Със своите изразителни флорални и плодови аромати, прохлада и минерали, това е достоверен совиньон блан от най-хубавото място и татковина на сорта - долината на река Лоара.
 Снимка 482145

От всички места по света, където се създават виновност от сорта грозде совиньон блан, два са регионите, които стоят на върха на пирамидата на качеството - Сансер и Пюи-Фюме. На бутилките с виновност от тези региони не се изписва името на сорта, тъй като името на мястото красноречиво отбелязва какъв е сортът. Еклектични виновност, за еклектична аудитория!
 Снимка 482718

Сансер (Sancerre) и Пюи-Фюме (Pouilly-Fumé) са два тероара, които единствено реката Лоара разделя. Първият е на по-висока надморска височина, до момента в който вторият е в низината. Сансер се радва на по-добра въздушна вентилация и почвите са по-богати на варовик и кремък, което дава на виновността с етикет Sancerre доста свежи, нежни аромати, по-директен усет и завладяваща киселинност.
 Снимка 482720

Заради обстоятелството, че се намира в по-ниска част, доста постоянно през есента районът на Пюи-Фюме е задушаван от мъгли. Но влагата, като се изключи че оказва помощ на зрънцата на гроздето да трансформират цвета си към по-наситено, благоприятства за развиването и на лека форма на бактерия по плода. Почвите в региона на Пюи са по-богати на глина, която идва от наносите, както и типичния кремък и варовик. Резултатът: виновността с етикет Pouilly-Fumé са по-сложни като мирис, на усет са по-обемни, а плодовите им аромати са по-ясно изразени.
 Снимка 482146

Още от основаването си през 1987 година избата на Паскал Жоливе прави виновност, които обикалят света и могат да бъдат открити в най-елитните заведения за хранене, курорти и хотели. Критиката е единомислеща, че избата има личен, неповторим жанр и за това не пести премиите. А определяният като " експертът на белите виновност " Паскал Жоливе продължава да основава своите с присъщата си младежка сила и отдаденост.

Още за виновността на избата, нейния основател и неповторимите му виновност може да видите тук.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР