Паскал Дойчев е на 43 г., основател и собственик на ...

Паскал Дойчев е на 43 г., основател и собственик на

Паскал Дойчев, Pulse Fitness: Чужди компании започват да търсят офис площи в нови бизнес сгради

Паскал Дойчев е на 43 година, създател и притежател на най-голямата лайфстайл верига фитнеси в България Pulse Fitness & Spa. Той е бизнесмен и вложител, който има зад тила си солидно портфолио от обекти, построени и менажирани напълно от него и екипа му.

Covid пандемията провокира едногодишен застой при офис площите. Въпреки това Вие завършихте бизнес постройката Ring Tower. Каква е вероятността пред сектора поради коронакризата?

- Наистина беше сложна година за бизнеса с офис парцелите чартърен и тези за продажба. Почти нямаше търсене. Много компании се отхвърлиха от проектите си за разширение, а други понижиха наетите площи. От два месеца насам обаче се вижда наклонност към раздвижване от страна на наемателите. Това са най-вече непознати компании, които стартират да си търсят офис площи, само че с желание към нови бизнес здания.

Смятам, че този интерес ще се ускори, тъй като през тази една година въведените защитни ограничения се трансфораха в стандарт, който и отсега нататък ще продължим да съблюдаваме. Светът към този момент има по-ясна визия за този вирус, има огромен избор от ваксини, налични и налични са към този момент всички защитни средства. Ние самите се научихме да живеем с него.

Каква е наклонността на развиване на офис площите поради тези условия?

- Три са трендовете, които се обрисуват и може да се чака резистентност при тях. Едната е компании, които желаят да понижат наетите площи, с цел да усъвършенстват разноските си. Втората наклонност е противоположна на първата. Това са компании, които не изпитват потребност от сходни ограничения. Напротив, те желаят да се реалокират от здания с по-ниско качество на предоставената услуга, към нови и съвременни пространства. Ръководствата на тези компании търсят офис пространства, които обезпечават задоволително високо равнище на биосигурност на работната среда за чиновниците с оглед Covid ограниченията. Третата наклонност, е по-силното наличие на споделените работни пространства (Coworking space) в бизнес здания, клас А. В момента единствено Ring Tower може да предложи такива пространства в региона на Бизнес парк София.

Каква е концепцията на Ring Tower?

- Концепцията ни е Ring Tower да не се отличава единствено в едно направление. Тази постройка в обкръжението на всичко, което е към нея, се отличава с архитектура, с улеснения, с цялостната си вътрешна организация във връзка с антиковид ограниченията и с дизайна си. Нищо от това, което ние предлагаме в тази композиция, не може да бъде открито в непосредствена непосредственост до Бизнес парк София. Ние сме най-високата и съвременна постройка, с най-вече паркоместа. Намиращият се в непосредствена непосредственост Pulse Fitness & Spa е разполагаем за всички наши наематели, които употребяват специфични предложения за фитнес веригата.


Какви са условията на клиентите?

- Очевидно Covid пандемията доста бързо наложи нови правила, които не се свеждат единствено до по-честа стерилизация на повърхностите и обезпечаване на диспенсъри. Те към този момент включват фасадната функционалност и вентилационните благоприятни условия на постройката. Ще очертая главните от тях: отваряемост на фасадата или с други думи опция за отваряне на прозорците; самостоятелни системи за аспирация; избрани условия, на които би трябвало да дават отговор местата за хранене и отдих. Смея да настоявам, че Ring Tower още веднъж е единствената в региона на Бизнес парк София, която покрива тези условия.

Всеки етаж има самостоятелна система за климатизация и вентилация, която не е обвързвана с останалите етажи. Може както да филтрира и завърта въздуха в пространствата, по този начин и да внася пресен извън. Така се лимитира разпространяването на вируси. Отваряемостта на фасадите при нас е на не повече от 5 метра. Разполагаме със заведение за хранене, което дава топла и свежа, приготвена на място храна. Има опция и за доставка до офисите. В непрекъсната връзка сме с нашите наематели и се стремим да бъдем гъвкави, като реагираме на техните потребности.

Споменахте, че разполагате и със споделени офис пространства (Coworking space) с какво се отличавате от останалите на пазара?

- Проектът ни за споделено офис пространство е взаимен артикул с сътрудниците от Sketch CoWorking, които към този момент са осъществили сполучливо тази концепция в кв. Хладилника. Можем да се похвалим, че Sketch StartUp Space в Ring Tower е доста по-просторен от всичко на пазара. Имам поради, че международната процедура, наложена и у нас, е от 2 до 4 индивида на 10 кв. м. Стандартът в Ring Tower е на 1 човек да се падат 10 кв. м. Иначе казано сред два и четири пъти повече пространство за клиентите на нашия коуъркинг. Sketch StartUp Space е ситуиран на два етажа с по 75 работни.

Какъв е дизайнът?

- Нашите изследвания демонстрират, че човек e с настройката да размени хоум офис ситуацията с офис средата. Зоните за отдих и хранене разполагат с всички условия за продължение на работния развой. Стремим се да запазим синергията сред работното място и мястото за къса отмора тъй като от време на време хората просто желаят да сменят ситуацията. Sketch StartUp Space са оборудвани и с висок клас тъчскрийн вендинг машини. През два часа се прави съществена стерилизация на всички повърхности, общи елементи, санитарни пространства и асансьори, а през останалото време се поддържа. Sketch StartUp Space ще отвори порти при започване на май при в началото работно време от 07:00 ч. до 20:00 ч., като в границите на шест месеца то ще стане 24/7. Има доста хора, които работят с сътрудници от страни в друг часови пояс.


Смятате ли, че последователно бизнесът ще се върне в офисите, а еуфорията към работата в домашна среда ще отслабне?

- Работата от у дома не е стабилно дълготрайно решение за по-голямата част от бизнесите. Със сигурност има специалности, при които сработи, само че те са дребна част. Това в действителност не е първият опит хората да бъдат изнесени от офисите, с цел да ограничи съответната компания разноските си. Това е може би шести или седми опит за последните 50-60 години. Да в действителност, софтуерният напредък е огромен, само че той не заменя директния контакт в екипа и опцията мениджърите да имат по-прецизен взор над работата на чиновниците. Работната среда обезпечава на индивида опцията да добива опит от сътрудниците си посредством другарство и централизация в работния развой.

Сондирахме мненията на доста наши сътрудници и от позиция на мениджмънта в кратковременен проект, работата от у дома беше сполучлив вид. След 6 – 9 месеца обаче се следи спад в творчеството и успеваемостта. Забелязва се отрицателен резултат върху чисто обществените и битови връзки. В умозаключение ще кажа, че това не е резистентен модел на работа изключително за специалности, които са свързани с по-ниско или приблизително равнище на подготвеност.

Кого желаете да привлечете в Sketch StartUp Space?

- В Ring Tower Sketch StartUp Space има задача да оказва помощ на стартъпи, бизнесмени и хора, които се пробват да се развиват, само че нямат нужните контакти и познания. Освен пространствата, осигуряваме съвещания и опция за връзки с подобаващите за тях стратегически сътрудници и вложители. Заедно с нашите сътрудници Sketch CoWorking, разполагаме с мрежа от 5 партньорски фонда в България и над 20 в целия свят - Англия, Германия, Хонгконг, Съединени американски щати и доста други. Предлагаме това изцяло безплатно като добавена стойност към нашия артикул.

Таргет са ни също хора, които прекомерно дълго са работили в домашна среда и към този момент желаят да трансформират това. Смятам, че множеството от нас към този момент изпитват нужда да бъдат в нормалната си работна офис конюнктура, в която дружно с сътрудниците да взаимодействат пълноценно. На прага на излизане сме от клопката на ковид. Въпрос на няколко месеца е стопанската система ни да стартира развой на възобновяване.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg