Паскал Акерман от отбора на Бора спечели втория етап в

...
Паскал Акерман от отбора на Бора спечели втория етап в
Коментари Харесай

Германец спечели първия дуел при спринтьорите в Джирото

Паскал Акерман от тима на " Бора " завоюва втория стадий в Обиколката на Италия. Германецът се наложи в първата борба сред спринтьорите в Джирото, откакто измина най-бързо дистанцията сред Болоня и Фучекио - 205 км.

Акерман финишира за 4:44.43 часа със междинна скорост от 43.2 км/ч. Във финалния спринт германецът се наложи над първенеца на Италия Елиа Вивиани ( " Декьонинк Куикстеп " ) и Калеб Юън ( " Лото Судал " ). Четвърти остана Фернандо Гавирия, а пети Арно Демар.

За Акерман това е първа етапна победа в една от трите огромни колоездачни обиколки. Националният първенец на Германия, който е на 25 години, прави своя дебют в триседмичните съревнования точно в Джирото.

Победата е общо 13-а в кариерата на германеца и четвърта през 2019 година

This is what #Giro d’Italia Stage 2 was all about.
Watch now the highlights of an amazing day of racing! | Ecco tutto quello che è successo alla Tappa 2 del #Giro d`Italia 2019. Guarda gli highlights! pic.twitter.com/4TP8u2vYcb
— Giro d`Italia (@giroditalia) May 12, 2019

" Тази победа ще ми помогне да се отърся от напрежението. През предходната година моят съотборник Сам Бенет взе три победи в Джирото, а в този момент аз вземам участие тук вместо него, тъй че несъмнено е значимо да го заместя уместно. С него се почитаме доста и постоянно си разменяме известия след надпревари ", сподели Акерман след стадия.

Победата изведе Акерман отпред и в класацията за цикламената фланелка, която се връчва на колоездача с най-вече точки. Германецът има 25, а Вивиани е с 18.

Вторият ден в Джирото донесе и първите рухвания за колоездачите, само че без съществени травми. В генералното класиране не настъпиха промени сред състезателите с искания за крайната победа. Водач е Примож Роглич, който има задатък от 19 секунди пред Саймън Йейтс и 23 пред Винченцо Нибали. Мигел Анхел Лопес и Том Дюмулен са на 28 секунди от водача.

Водач в класацията при катерачите е Джулио Чиконе. Италианецът от " Трек " има 21 точки след първите два стадия, а зад него е Франсоа Бидар с 6.

В понеделник следва третият стадий сред Винчи и Орбетело, който е с дължина от 220 километра. Колоната ще финишира на залива в Орбетело, като стадият още веднъж е подобаващ за спринтьорите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР