Пасарелката, която свързва ​двете части на пловдивския квартал Прослав, развя

...
Пасарелката, която свързва ​двете части на пловдивския квартал Прослав, развя
Коментари Харесай

Пасарелката в Прослав стана фитнес на открито

Пасарелката, която свързва ​двете елементи на пловдивския квартал Прослав, развя бялото знаме, видя кореспондент на „ Марица “. Допреди няколко дни работеше единствено единият асансьор, което въпреки всичко бе някакво избавление за преминаващите, само че металното оборудване към този момент не предлага и този разкош. Жителите на квартала са изумени от поддръжката на пасарелката. През годините няколко компании подвигнаха ръце да се отзовават на сигнали и да отстраняват зародили проблеми. Сега даже

не е ясно кой би следвало да вкара пасарелката в ред и тя да проработи по предопределение.

„ В момента единият асансьор, този от южната страна, наподобява като затворническа килия. От дни е заграден с железна решетка, с цел да не влизат деца вътре и да стане пакост. Предполагам и поради гамените, които хвърляха отпадъци вътре и го трансфораха в бунище. Точно този асансьор не работи, откогато го изкъртиха през август. Но другият най-малко работеше в множеството от дните през седмицата. Сега и той тотално спря. И всеки - млад, остарял, болен, катери тия стълби, което не мисля, че е обикновено “, разяснява пред „ Марица “ Иван, който е кореняк прославчанин. Той съпостави пасарелката с „ противен монумент “ и „ фитнес навън “.

Ако не друго, най-малко мускули се вършат. Грижат се за здравето ни, означи иронично Иван

Състоянието на желязното оборудване прекърши търпението и на майките с колички. Само преди по-малко от две седмици „ Марица “ пис​а, че е съвсем невероятно те да минават през пасарелката. Ако го вършат, то коства неимоверни старания, предварителна подготовка, добър проект и наложително непозната помощ.

„ Преминаването от единия завършек на квартала в другия се трансформира в екзотично премеждие. Аз пребивавам в южната част. Но детската градина, огромният магазин, банкомат и така нататък се намират от другата страна. Аз би трябвало да се трансформира в алпинистка или да апелирам другари и родственици да ми свършат работа. Сега, като напълно асансьорите не работят, просто не мога да мръдна. Не бих рискувала да прекосявам на жп гарата “, разяснява младата майка Гергана.

Както „ Марица “ към този момент писа, отговорността за поддръжката на пасарелката е напълно на НКЖИ. След гледище с години бяха сложени камери за видеонаблюдение, с цел да се спрат вандалските прояви. Факт е обаче, че когато похищенията бяха прекратени, проблемите с асансьорите продължиха. Жителите се майтапиха, че пасарелката работи по график. Когато спре пък, шеговито си подмятат, че големият мост сред Севера и Юга има почивен ден. " Сега очевидно е в по-дълъг отпуск ", подмятат зевзеци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР