Пасаж дьо Гуа е един необикновен път, който свързва континенталната

...
Пасаж дьо Гуа е един необикновен път, който свързва континенталната
Коментари Харесай

Този път попада под вода два пъти дневно

Пасаж дьо Гуа е един невероятен път, който свързва континенталната част на Франция с остров Нуармут.

Два пъти дневно след отлив той става наличен за придвижване в продължение на няколко часа. През останалото време обаче пътят е под водата, която на моменти доближава до четири метра.

Този естествен феномен, който разрешава естествената връзка сред сушата и острова, бил маркиран на първо време през 1701 година През 1840 година бил издигнат специфичен павиран път, който разрешава придвижването на коне и на каруци. В момента шосето е с дължина 4.5 километра.

Преминаването по него обаче не е лесна работа и предупредителни знаци ви обръщат внимание, че може елементарно да попаднете в плен на прииждащата вода. На едно място е издигната и специфична кула, където вероятно да се приютите, в случай че приливът ви застигне. За страдание, в случай че останете в колата в подобен момента, несъмнено няма да сте в сигурност.

По света съществуват още такива пътища, само че откъс дьо Гуа, със своите 4.5 километра, е най-дългият. С течение на годините, по пътя почнали да се движат каруци, а по-късно благодарение на специфични уреди, пътят бил асфалтиран. И сега пътят се употребява интензивно, само че при прочут риск за туристите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР