Първоюнско безплатно приключение за деца на организира БДЖ, съобщиха от

...
Първоюнско безплатно приключение за деца на организира БДЖ, съобщиха от
Коментари Харесай

Баба Меца ще вози безплатно деца за 1 юни

Първоюнско гратис премеждие за деца на провежда БДЖ, оповестиха от пресцентъра на сдружението. В 10:45 ч. от Първи коловоз на Централна гара София над 150 деца от институции и от столични учебни заведения ще отпътуват с Детския трен за Банкя, теглен от обичания на дребни и огромни парен локомотив - Баба Меца.

Благотворителната разходка с трен се организира за 14-та поредна година, само че за първи път, възпитаници от столични учебни заведения, които желаят да бъдат другари на „ другите “ деца се включват в пътуването. Така децата в неравностойно състояние от институциите, които постоянно са били отделени от другите, ще могат да се срещнат и да играят с дечица, които с отворени сърца и към тези, които не са здрави като тях. Деветокласничката Сузана Петрова, от Второ СУ „ Емилиян Станев “ в столицата, която е ръководител на ученическия парламент в своето учебно заведение и член на УС на неправителствената организация „ Съюз на учениците в България “, събра съидейници от учебни заведения в цяла София, за които интеграцията сред децата е идея.

След идването на гарата в Банкя в 11:10 ч. всички пътуващи ще се радват на гостоприемството на общината, която е подготвила стратегия за гостите от Детския трен. На 1 юни всички деца в България пътуват гратис с БДЖ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР