Първото заседание от серията дебати за промяната на конституцията на

...
Първото заседание от серията дебати за промяната на конституцията на
Коментари Харесай

Първото заседание от дебатите за промяната на името на Македония завърши с провал

Първото съвещание от серията диспути за смяната на конституцията на Македония предстоящо приключи с неуспех.

Депутатите от двете опозиционни партии напуснаха залата заради противоречие с измененията.

Преди началото на дебатите последователите на ВМРО-ДПМНЕ излязоха на митинг пред Народното събрание.
Решаващ ден за Македония: Протест извън и диспути вътре в Народното събрание за новото име Конституционните ремонти би трябвало да отворят пътя на Скопие за участие в Европейски Съюз и НАТО
Дясната съпротива не приема компромисите, заложени в контракта от Преспа, и няма да поддържа измененията на главния закон.

Те отварят пътя на Скопие за участие в Европейския съюз и в НАТО и би трябвало да бъдат гласувани с квалифицирано болшинство от две трети.

„ Имаме кристално и недвусмислено удостоверение на македонската еднаквост. Гърция към този момент не оспорва нашето право на самоопределяне. Македонският език ще се употребява на всички места, във всички институции, в Европейски Съюз, в НАТО. Уважаеми депутати, на никого нищо не сме подарили”, сподели македонският министър председател Зоран Заев.

„ Целият либерален свят сподели, че този контракт е крачката, която ни извежда от предишното и ни отваря вратите към бъдещето. Изходът от това съвещание ни обезпечава отварянето на първите глави през юни, които ще затворим през 2020 година След края на разногласието за името няма да имаме открит проблем с никой от нашите съседи. Защото национализъм е когато градиш път за бъдещите поколения”, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР