Първото заседание на равнище министри на отбраната на Съвета НАТО-Украйна

...
Първото заседание на равнище министри на отбраната на Съвета НАТО-Украйна
Коментари Харесай

Съветът НАТО-Украйна проведе заседание в Брюксел без ген. Залужни

Първото съвещание на ниво министри на защитата на Съвета НАТО-Украйна се състоя, без началникът на украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни да взе участие в него даже по видеоконферентна връзка, само че на съвещанието присъстваше военният представител на Киев в Алианса, съобщи Укринформ, като се базира на известие във Facebook профила на задачата на Украйна в НАТО.

" Днес се състоя първата среща на Съвета НАТО-Украйна във боен формат на ниво министри на защитата. Украинският боен представител (в Алианса) генерал-майор Сергий Салкуцан направи послание към съдружниците от името на ген. Валерий Залужни. Той ги срещна с настоящата конюнктура на бойното поле, очерта кои са първостепенните потребности на украинските въоръжени сили и прикани за нови оръжейни доставки, в това число на системи за противовъздушна защита и ракети ", се споделя в обявата.

Както беше обявено, по-рано през днешния ден в Брюксел се състоя съвещание на Военния комитет на НАТО на ниво министри на защитата, в границите на което имаше и среща на Съвета НАТО-Украйна, добавя Укринформ.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР