Първото заседание на новото редовно правителство ще се проведе днес.

...
Първото заседание на новото редовно правителство ще се проведе днес.
Коментари Харесай

Кабинетът Петков на първо заседание, ето какво ще решава

Първото съвещание на новото постоянно държавно управление ще се организира през днешния ден. На него се чака кабинетът да одобри структурните промени в състава на Министерския съвет и основаването на нови министерства.

Петков бе определен за министър председател със 134 гласа " за " на депутатите от четирите партии, с колкото разполага и новото болшинство. Толкова гласоподаваха и за новата конструкция на държавното управление. Нито един народен представител от новото болшинство не се отклони и гласовете се дублираха и при третото подред гласоподаване - към този момент с поименния състав на министрите.



В Министерския съвет ще има петима вицепремиери и 20 министерства, които бяха изброени от трибуната от парламентарния ръководител Никола Минчев.

Едно от основните министерства се разделя на две - Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа. Създава се и Министерство на електронното ръководство.

" Против " се оповестиха народните представители от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " - те събраха общо 104 гласа и при трите гласувания. Нито един народен представител не даде избор " въздържал се ".

Свързани вести Съпругата на Кирил Петков: Today is a new day!!! Кирил Петков: Ще вървя по земята и ще приказвам с хората Кирил Петков е новият министър председател на България Гласуват новия кабинет, Кирил Петков разгласи първата си заповед ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР