Първото цифрово копие на пътническия кораб Титаник, потънал във водите

...
Първото цифрово копие на пътническия кораб Титаник, потънал във водите
Коментари Харесай

Първото цифрово копие на кораба „Титаник“ е създадено на базата на 700 000 снимки

Първото цифрово копие на пътническия транспортен съд " Титаник ", потопен във водите на Северния Атлантик през 1912 година, е основано във Англия, заяви Би Би Си.  

За огромния план са употребявани към 700 000 фотоси . Той е осъществен от " Магелан " - компания, профилирана в подводната снимка. Фирмата е употребила отдалечено управляеми подводни апарати, с цел да сътвори тримерен модел на плавателния съд, който повече от 111 години е под водата на дълбочина от 3800 метра. 

Всичко е снимано в доста непосредствен проект - от корпуса на лайнера и гигантските му витла до неотворени бутилки шампанско и десетките чифтове обувки, останали на мястото на нещастието.

Моделът е на двете елементи на " Титаник " - носът и кърмата, които са потънали на дъното с друга скорост и траектория . Сега те се намират на към 800 метра една от друга.
Основната цел на плана е освен да се изследват останките на именития лайнер, само че и да се проведат нови проучвания в опит да се схванат по-добре аргументите за злополуката.

" Все още има въпроси, съществени въпроси за кораба, на които би трябвало да се дадат отговори ", споделя пред Би Би Си Паркс Стивънсън, откривател на " Титаник ".

Той споделя, че моделът е " една от първите огромни стъпки за ориентиране на историята на " Титаник " към проучвания, учредени на доказателства, а не на спекулации ".

На първото си корабоплаване " Титаник " потегля на 10 април 1912 година от Саутхемптън, като крайната точка е Ню Йорк. На 15 април обаче лайнерът потъва след конфликт с мразовит блок във водите на Атлантическия океан.

На борда има 2224 души, като над 1500 от тях умират. Останките на кораба са открити през 1985 година
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР