Първото специализирано изложение за елекромобили у нас ще се проведеот

...
Първото специализирано изложение за елекромобили у нас ще се проведеот
Коментари Харесай

Бъдещето на електромобилите на изложение у нас

Първото профилирано ревю за елекромобили у нас ще се проведеот 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall.

И въпреки колите с различни горива към момента внимателно да си проправят път у нас, продажбите им по света надвишиха 1 милион още през първото тримесечие на тази година. Само в Европа растежът е от 76% с 46500 продажби . Засега шампионата продължава да държи Китай с 83 600 продадени електрическия автомобил.

По данни на JATO Dynamics, най-продаваната марка електрически автомобили в света е Tesla, само че Renault-Nissan води класацията по автомобилни групи и е eднoличeн лидep нa пaзapa нa eлeĸтpoмoбили в Eвpoпa c дял oт 41% .

На ревюто в София ще бъде показан и най-продаваният електрически автомобил в Европа - Nissan LEAF, чийто продажби са скочили с 56% за първите 5 месеца на годината, по данни на аналитичната организация JATO Dynamics.

Nissan LEAF може да измине 270 км. с едно зареждане на батерията (комбиниран цикъл (WLTP). Разходът на сила е 20,6 kWh на 100 км., което значи, че можете да стигнете от София до Пловдив за малко повече от 3 лева Батерията е с размер 40 kWh и се зарежда изцяло за 7,5 часа (от зарядна станция 32А вид Wall Box) или до 80% от потенциала й единствено за 1 час (със станция за бърз заряд вид ChaDeMo).

Същевременно автомобилът е мощен - 150 к.с. и е оборудван с всички съвременни системи за сигурност, сигурност и удобства при шофиране, които Nissan е създал за стандартните си модели. Разходите за поддръжка са по-малко от 700 лева за пробег от 150 000 км. или употреба от 2 години и половина.

На ревюто в София ще бъде показана цялостната идея за действието на този електрически автомобил, с опциите и удобствата за зареждане на Legrand Charging stations.

 Снимка 377531
Източник:

На ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще може да се види и новия 5-местен състезателен SUV на Jaguar , който съчетава динамичността на състезателен автомобил с модерните технологии от бъдещето. Литиево-йонната му батерия е с потенциал 90 KW и разрешава пробег до 470 км с едно зареждане. Батерията се зарежда до 80% единствено за 40 минути чрез специфичните електрически станции, които обезпечават непрекъснат ток от 100 KW. Е, а зареждането може да се направи и през най-обикновен контакт от стената у дома (чрез стенна зарядна станция с изменчив ток от 7 KW) за към 10 часа.

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора с мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ миг. С тях Jaguar I-PACE е в положение да форсира от 0-100 км/ч за едвам 4,8 секунди. Електромобилът се предлага с AWD задвижване за идеално сцепление на пътя, което се укрепва от ниско разположената сред двете оси батерия, с доста невисок център на тежестта. Интелигентните технологии в автомобила включват още система за предварителна климатизация на батерията, която автоматизирано ще увеличи при зареждане или ще понижи температурата на батерията, с цел да реализира оптимален пробег преди тръгване.

Ще разгледате автомобила на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР