Първото шаси от серията 675 за сезон 2023 във Формула

...
Първото шаси от серията 675 за сезон 2023 във Формула
Коментари Харесай

Във Ферари са сглобили първото шаси за догодина?

Първото шаси от серията 675 за сезон 2023 във Формула 1 към този момент е съединено в Маранело. Тази информация изтече от италианския отбор малко след Коледа, като естествено тя не е доказана от отбора.

Коледните празници не са забавили работата в Джестионе Спортива, макар че Матиа Биното си потегли малко преди първата серия почивни дни. Екипът на отбора работи по проект, одобрен от швейцареца и за спазването му следи Бенедето Виня, основният изпълнителен шеф на Ферари, който желае да има все по-важна роля в спортните стратегии на компанията.

Според източник от Маранело, първото шаси е към този момент съединено, въпреки и колата да не е изцяло окомплектована. Все още обаче няма отговор на въпроса дали новият автомобил на Ферари е минал през краш тестванията на ФИА, които са наложителни преди новият болид да получи хомологация.
 Ферари удостовери датата, на която ще показа новата си кола Ферари удостовери датата, на която ще показа новата си кола
Италианските медии обаче към момента не могат да потвърдят, че новата версия на задвижващата система е била конфигурирана на новото шаси. След края на сезон 2022 стана ясно, че инженерите в Маранело са съумели да отстранят слабостите на мотора на Скудерията, свързани главно с надеждността на техниката. Това се случи тъкмо в точния момент, защото от новия сезон влиза в действие и таван на бюджетите за задвижващите системи, което значи и по-малко време на тестовия стенд.
 Васьор с първо посещаване в Маранело Васьор с първо посещаване в Маранело
Новият началник на Ферари Фредерик Васьор стартира работа на 9 януари, само че той към този момент посети базата на отбора преди празниците, с цел да се запознае с това до каква степен е стигнала подготовката на Скудерията за сезон 2023 във Формула 1. Французинът е получил уверението на спортния шеф Лоран Мекис (на снимката), че работата няма да се забави и е одобрил проекта, направен от Биното за подготовка за идната акция, която започва при започване на март с първото съревнование в Бахрейн.
 Васьор няма да прави чистка във Ферари Васьор няма да прави чистка във Ферари
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР