Първото съдебно заседание по случая Дебора претърпя крах. Районният съд

...
Първото съдебно заседание по случая Дебора претърпя крах. Районният съд
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото "Дебора" заради допуснати процесуални нарушения

Първото правосъдно съвещание по случая " Дебора " претърпя провал. Районният съд в Пловдив приключи и върна делото назад на прокуратурата в Стара Загора поради позволени процесуални грешки. 18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож, се срещна очи в очи с нападателя си Георги Георгиев в съда. Той се обърна към нея няколко пъти с остроумен взор. Пред медиите младата жена сподели: " Очаквам единствено правдивост. Благодаря ". 
 
Пострадалата предяви иск от 200 000 лв., само че съдът го отхвърли. Адвокатът ѝ съобщи, че ще пледира за оптималното наказване. " В случая, както са дефинирани обвиняванията, присъдата е 10 години ", изясни юристът на Дебора Симеон Даскалов. 
 
Срещу 26-годишния Георгиев са повдигнати три обвинявания - за двустепенна междинна телесна щета след нанасяне на 18 порезни рани с макетен нож, за наложително подкастряне на косата на младата жена и за шест отправени закани за ликвидиране.
 
" Категорично липсват доказателства той да е причинителят на действието. Подчертавам, Георги не е арестуван по досъдебното произвеждане за породена междинна телесна щета, а е арестуван по измислени и изфабрикувани обвинявания за закани за ликвидиране ", съобщи юристът на подсъдимия Валентин Димитров. 
 
След три часа съвещание съдът реши – приключва и връща делото назад на прокуратурата в Стара Загора. Мотивът е, че са позволени процесуални нарушавания в обвинителния акт.  " Считаме, че същите не са разказани точно, не сочат към закана за ликвидиране. Извадени са от подтекста на връзка сред потърпевшата Дебора Михайлова и нашия клиент Георгиев, изцяло голословни изказвания ", добави Димитров. 
 
" Така е решил съдът. Той е установил едно само нарушаване, не е пропуск на съда. Това е по преценка на съда. Нека не разясняваме ", настоя наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева. До месец прокуратурата в Стара Загора би трябвало да в профил пропуските в обвинителния акт, които са позволени, и още веднъж да се даде ход на делото в Пловдив.
 
Припомняме, че казусът " Дебора " провокира вълна от митинги в цялата страна срещу насилието над дамите. В Народното събрание се стигна до смяна в законите за домашното принуждение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР