Първото разследване срещу главен прокурор приключва без данни за престъпление.

...
Първото разследване срещу главен прокурор приключва без данни за престъпление.
Коментари Харесай

Без данни за престъпление по разследване срещу главния прокурор

Първото следствие против основен прокурор завършва без данни за закононарушение. Определената за проверяващ обвинител номер 1 и заместниците му Даниела Талева е постановила отвод от формиране на досъдебно произвеждане по първия сигнал, по който стартира работа. Видеото е архивно.

Сигналът, за който става въпрос, е против сегашния и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов във връзка с имотни покупко-продажби през 2020, 2021 и 2022 година Даниела Талева изясни, че изказванията, които се излагат в медийните изявления, приложени в сигнала, не се удостоверяват от събраните материали по инспекцията. Тя посочи, че в хода на осъществяваната инспекция са снети пояснения от Сарафов и от всички лица, посочени в публикациите. Също по този начин са изискани документи и нотариални актове.



Тя добави, че подателят на сигнала е известен и може да апелира отхвърли, предписан на 25 януари. От Софийския градски съд споделиха за Българска телеграфна агенция, че все още нямат информация да е постъпила молба за обжалване. Талева изясни, че продължава работата ѝ по всички предадени сигнали по механизма за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

Също по този начин добави, че работи добре със особено избраните чиновници на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ”, които ѝ оказват помощ при инспекциите и следствията на сигналите, като означи тяхната професионална работа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР