Първото ръководено от САЩ усилие за евакуиране на частни американски

...
Първото ръководено от САЩ усилие за евакуиране на частни американски
Коментари Харесай

САЩ евакуираха американци от Судан

Първото ръководено от Съединени американски щати изпитание за изтегляне на частни американски жители от спора в Судан завърши в събота , когато ескорт, проведен от държавното управление на Съединени американски щати, доближи Порт Судан след дълго пътешестване от Хартум.

Това заяви Си Ен Ен.

" Организиран от държавното управление на Съединени американски щати ескорт с американски жители, локален личен състав и жители на съюзнически и партньорски страни дойде в Порт Судан на 29 април ", съобщи в изказване представителят на Държавния департамент Матю Милър.

" Оттам оказваме помощ на жителите на Съединени американски щати и на други лица, които дават отговор на изискванията, да продължат пътуването си до Джеда, Саудитска Арабия , където е ситуиран спомагателен американски личен състав, с цел да окаже подпомагане при даването на консулски и незабавни услуги. "

Усилията бяха подхванати на фона на възходящия яд на американците в Судан, които се усещат изоставени от държавното управление на Съединени американски щати и са оставени сами да се ориентират в комплицираната и рискова обстановка .

В резултат на смъртоносното принуждение сред суданските въоръжени сили и паравоенната формация " Сили за бърза поддръжка ", което избухна по-рано през месеца, починаха стотици хора, в това число двама американци, а хиляди бяха ранени.

Страната продължава да е изложена на риск от филантропична злополука , защото хората, които към момента са блокирани в домовете си, са изправени пред дефицит на храна, вода, медикаменти и електричество.
 Белият дом прикани американците да изоставен Судан
Белият дом прикани американците да изоставен Судан

Във Вашингтон търпят рецензии, защото не започнаха евакуация като други страни

Въпреки че редица страни изтеглиха своите жители, държавното управление на Съединени американски щати повече от седмица поддържаше тезата, че изискванията не са удобни за евакуация на цивилни жители. Целият държавен личен състав на Съединени американски щати беше евакуиран по време на военна интервенция предишния уикенд .

В изказването си от събота Милър съобщи, че ръководеният от Съединени американски щати ескорт " се основава на работата, която държавното управление на Съединени американски щати извърши тази седмица, с цел да улесни заминаването на нашите дипломати посредством военно подкрепено тръгване и на стотици други американски жители посредством сухопътни конвои, полети на партньорски въздухоплавателни средства и по море ".

" Интензивните договаряния на Съединените щати с поддръжката на нашите районни и интернационалните сътрудници разрешиха да се основат условия за сигурност, които разрешиха напускането на хиляди задгранични и американски жители , в това число посредством днешната интервенция ", сподели той.

В четвъртък американските жители, които са се записали в Държавния департамент за помощ, получиха имейл, в който ги уведомяват, че " държавното управление на Съединени американски щати възнамерява да помогне на американски жители и близки членове на фамилиите им с годен американски документ за пътешестване да отпътуват от Хартум за Порт Судан през идващите дни , евентуално още на следващия ден, посредством ескорт по суша ".
 Англия всеобщо изтегля жителите си от Судан
Англия всеобщо изтегля жителите си от Судан

По време на новото 72-часово помирение

В петък те са били посъветвани да се срещнат сред избрани часове на игрище за голф и да вземат със себе си " храна, вода и неща от първа нужда за пътешестване... лимитирани единствено до една пътна чанта ", съгласно имейл, забелязан от CNN.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР