Първото пътуване до Марс ще може да се осъществи след

...
Първото пътуване до Марс ще може да се осъществи след
Коментари Харесай

Космонавт: Скоро човек ще стъпи на Марс

Първото пътешестване до Марс ще може да се реализира след 30 години. Това съобщи пред Нова Телевизия космонавтът, завърнал се на земята след 340 дни в открития Космос - най-дългия престой в Международната галактическа станция.

27 март 2015 година Космонавтът Михаил Корниенко и астронавтът Скот Кели се сбогуват със Земята и поемат към една от най-важните галактически задачи. Целта на опита е да тества човешките реакции и организъм в продължителна безтегловност - като подготовка за бъдеща задача до Марс.
5

„ Истината е, че за мен беше надалеч по-лесно да устоя физически, в сравнение с психически”, споделя Корниенко.

За съвсем година в Космоса двамата космонавти съумяват да обиколят Земята 5 440 пъти и да следят общо 10 880 слънчеви изгрева и залеза.

Земята е друга според от това от коя страна я гледаш - дали откъм Австралия, или пък откъм Южна Америка. Но отвред наподобява прекрасна”, безапелационен е Корниенко.

И макар че не се е натъкнал на извънземен живот, космонавтът е уверен, че не сме сами във Вселената.

„ Моето чувство е, че съществува върховен разсъдък, който в пъти превъзхожда човешкия. В нашата вселена има милиарди звезди. Съществуват и хиляди галактики. Абсурдно е да мислим, че сме пъпа на Вселената. Ще изпълним връзка, когато нашият разсъдък доближи до това равнище, на което е техният”, споделя още Корниенко.

Категоричен е, че няма самообладание още веднъж да полети в Космоса.
5
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР