Първото отборно първенство по шоудаун за купата на България ще

...
Първото отборно първенство по шоудаун за купата на България ще
Коментари Харесай

Какво представлява спортът шоудаун

Първото отборно състезание по шоудаун за купата на България ще се организира в края на ноември. Спортът, който прилича тенис на маса, се играе от незрящи хора. Той е импортиран у нас от Унгария преди десетина години, а ползата към него се усилва.

Николай Желязков е измежду първите българи с повредено зрение, подготвени да играят шоудаун. Спортът го впечатлил по време на семинар в Унгария. А клубът, в който членува, решил да разпространява шоудауна и у нас.
Николай Желязков - треньор по шоудаун: 2010-та, с помощта на СУ и министерството на младежта и спорта, се сътвори тази зала. За 7 - съвсем 8 години над 10 клуба практикуват този спорт.
Въпреки че няма доста опит Николай става треньор и предава уменията си по шоудаун и на други хора с повредено зрение.
Николай Желязков - треньор по шоудаун: Но ги изучавам на дисциплинираност и да си имат вяра, общо взето от тях зависи безусловно всичко. Те самите би трябвало да наблюдават топчето, да знаят къде отива това топче, да знаят какво желаят да създадат с него.
Бехие тренира шоудаун от пет години. Това лято е станала държавен първенец на България.
Бехие Ахмед: Изискват се доста тренировки и все да се развиваш. За мен е значимо с кого играя, избирам да играя с по-силни.
Освен че забавлява незрящите, шоудаунът усъвършенства координацията им и им оказва помощ при ориентирането в непозната среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР