Първото от три години бягане пред бикове на фестивала Сан

...
Първото от три години бягане пред бикове на фестивала Сан
Коментари Харесай

Първото от три години бягане пред бикове на фестивала Сан Фермин в Памплона премина без намушкани участници

Първото от три години тичане пред бикове на фестивала Сан Фермин в испанския град Памплона беше проведено рано тази заран. Сред участниците нямаше намушкани, макар че неколцина бегачи претърпяха удари и тежки рухвания, съобщи Асошиейтед прес.

Шестте бика, водени от шест опитомени вола, минаха през улиците на Памплона за към 2 минути и 35 секунди, без да провокират съществени кръвопролития измежду хилядите хора, струпали се по трасето. Неколцина бегачи бяха стъпкани, изблъскани или повалени на калдъръмената настилка, само че нито един не пострада от рогата на бик.

От болничното заведение в Памплона оповестиха, че се е наложило петима души да бъдат признати за лекуване: един мъж поради удар по главата в резултат на рухване, различен с пострадване на крайници, юноша под 18 години с контузия на ръката, плюс още двама души, потърпевши на арената за корида, където приключва трасето.

Това беше първото от осемте ранни утринни бягания пред бикове, последвани от всеобщо пиянство, ястие и посещаване на културни събития през останалата част от деня. 

Осем души бяха намушкани по време на последния фестивал през 2019 година преди коронавирусната пандемия. От 1910 година 16 души са починали в бяганията пред бикове. Последният смъртен случай датира от 2009 г. 

Биковете, които бягат всяка заран, следобяд биват убивани на арената от професионални тореадори. 

Фестивалът Сан Фермин в Памплона, който се радва на изключителна известност и притегля десетки гости от целия свят, беше анулиран през 2020 и 2021 година поради коронавирусната пандемия, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР