Първото официално съобщение за смърт на мобилизирани на фронта в

...
Първото официално съобщение за смърт на мобилизирани на фронта в
Коментари Харесай

Първи жертви на мобилизирани руснаци на фронта в Украйна

Първото публично известие за гибел на мобилизирани на фронта в Украйна идва единствено три седмици след оповестяването на " частичната " готовност в Русия . Правителството на Челябинска област удостовери гибелта на петима души, написа съветската редакция на BBC.

Службата за военна регистрация и наборна войска е удостоверила информация за гибелта на петима поданици на Южен Урал. Регионалното държавно управление дава обещание да окаже цялата нужна помощ на роднините и околните на починалите бойци.

Ще бъдат изплатени по 1 млн. рубли в допълнение към федералните заплащания .

Обстоятелствата, при които са починали мобилизираните руснаци, са незнайни . На 29 септември съветското министерство на защитата даде обещание да не изпраща необучени бойци на фронтовата линия.

От края на септември до момента са регистрирани повече от 10 случая на мобилизирани руснаци , които са починали, преди да стигнат до зоната на военните дейности. Първите известия за гибелта на мобилизирани бойци на фронта се появиха при започване на седмицата, само че управляващите не ги разясниха.

В понеделник вестник " Вечерний Карпинск " (Свердловска област) оповестява за гибелта край Херсон на трима поданици на града, които са били мобилизирани в края на септември.

Правозащитникът Павел Чиков заяви през вчерашния ден, че Андрей Никифоров от Санкт Петербург, първият мобилизиран юрист в Русия, е умрял в Украйна . Според него юристът е бил мобилизиран на 25 септември и е умрял покрай Лисичанск (Луганска област, която понастоящем се управлява от съветските войски).

Вчера в собствен материал съветската редакция на BBC написа, че от началото на " частичната готовност " са починали минимум 14 резервисти - хора, които даже не са съумели да отидат на фронта. Те са умряли по разнообразни аргументи още в образователните центрове и военните бази на Министерството на защитата и обобщава аргументите - заболявания, свади и самоубийства. Проследявайки случаите и аргументите за гибелта най-малко при 10 от тях има подозрителни детайли.

Информацията за починалите се появява основно в районните медии , а управляващите не желаят да разясняват тези произшествия. BBC e разкрила единствено едно известие за формирано наказателно дело във връзка със гибелта на мобилизиран мъж пункт край Тюмен.

В сряда представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че " грешките по време на оповестената частична готовност са били видяни от мнозина ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР