Първото общо събрание на УС на Българската федерация по вдигане

...
Първото общо събрание на УС на Българската федерация по вдигане
Коментари Харесай

На 8 април ще се проведе първото общо събрание на УС на Българската федерация по вдигане на тежести

Първото общо заседание на УС на Българската федерация по повдигане на тежести след вписването на новия президент Ариф Маджид, е планувано за тази събота (8 април 2023 г.) в Русе. На него ще бъде определен треньорският състав на националния тим преди Европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван. Денят и мястото на УС на БФВТ съответстват с обичайния шампионат по повдигане на тежести „ Купа Русе “, на който тази година ще вземат присъединяване 80 състезатели от 8 клуба в страната.

Коментар на Ариф Маджид, президент на БФВТ
“Нямам никакви п​пристрастия кой би трябвало да поеме треньорския щаб и съм безпристрастен. Имам визия по какъв начин би трябвало да се развива федерацията, всеки ще даде своето мнение и мнение, ще седнем всички дружно и ще решим.

Категоричен съм и твърдо решен да поема персонално контрола върху целия тим. Всички състезатели би трябвало да се върнат в подготвителния лагер в Дианабад-София, където ще се приготвят за олимпийския цикъл. Своеволията в щангите би трябвало да приключат.

След Европейското състезание в Армения (1-23 април 2023) възнамерявам да обиколя по места всички клубове в страната, с цел да се срещна персонално с ръководителите и да видя базите в какво положение са. Заедно с всеки един от тях ще обсъдим проблемите във федерацията, с цел да решим по какъв начин да продължим напред.

Всички във федерацията би трябвало да бъдем виновни и да поставяме старания за чист спорт. В момента е надвиснала голяма заплаха и заради разделянето - състезателите си вършат опити. Трябва да имаме явен взор върху подготвителния развой и правилник, спортистите да бъдат осведомени по какъв начин да не позволяват неточности и да се допитват до своите треньори преди да взимат сами случайни решения. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР