Първото ново лице сред досегашните познати, официално регистрирано в Общинската

...
Първото ново лице сред досегашните познати, официално регистрирано в Общинската
Коментари Харесай

ПП Зелено движение издигна Дамян Борисов за кандидат-кмет на Асеновград

Първото ново лице измежду досегашните познати, публично записано в Общинската изборна комисия за тазгодишните избори за кмет и общински съветници в Асеновград, е Дамян Борисов. Той е подсилен от Политическа партия „ Зелено придвижване ”, която е част от Коалиция „ Демократична България – обединяване ”, и се изправя в изборната борба паралелно до към този момент познатите имена на претенденти от предходния локален избор в града.
" Много би ми се желало по време на тази акция да приказваме и обсъждаме, в случай че не модернистични, то съвременни урбанистични концепции – за града, като пространство и за града, като функционалност. Ситуацията обаче постанова по никакъв начин значително унизително да приказваме за базови проблеми, свързани с ежедневното чувство за комфорт и сигурност в градската среда и в обитаемоте места на общината. Искам с акцент да отбележа, че без значение кой ще бъде кметът идващия мандат, той ще би трябвало да се преценява с рестриктивните бюджетни благоприятни условия на общината, които съответстват с прехода към новия програмен интервал на европейското финансиране.
Сумата, която общината би трябвало да заплати идната (2020) година за главници и лихви по взетите през последните осем години заеми, е близо 6 000 000 лв.. Този разход ще се отрази осезаемо на най-малко две бюджетни години от мандата. Казвам това не за друго, а с цел да си дадем всички сметка, че кметът, а и политическото посланичество на общината изобщо, ще бъде лишен от опция за амбициозните политики, от които несъмнено се нуждаят градът и обитаемоте места. В този смисъл е значима оптималната успеваемост и резултатност – при бюджетните благоприятни условия на общината – на обществените разноски, с акцент върху средата в града и обитаемоте места ", изясни за Actualno.com претендентът.
През мандат 2011 година - 2015 година Дамян Борисов бе общински консултант от Българска социалистическа партия. След съвсем двугодишно присъединяване в ръководството той напусна Общинския съвет на града с претекст, че липсва съответна връзка сред него и членове на партията. През 2015 година - 2019 година той още веднъж влезе в локалния парламент, само че като представител на " Зелените ". Около година по-късно си подаде оставката и отстъпи позицията си на общински консултант на идващия в листата.
Борисов е лекар на историческите науки, а до себе си има дама, която го е дарила с две деца - момче и момиче. На 41 година е, като е почнал да се занимавам по-ангажирано с политика, когато е бил 29-годишен. " Дали е малко, или доста, дали съм почнал рано, или не – въпрос на позиция, повлияна от чувството за динамичност във всеки един „ личен ” живот… Въпреки че политиката непроменяемо е участвала и участва в живота ми, най-важните за мен неща са отвън нея – фамилията ми и специалността ", споделя той.
Дамян Борисов е академични учител по история, като специалността и ползите му са свързани с история на българското и балканските общества в Османската империя. Той е прочут на асеновградчани и с това, че като част от " Зелените " през 2016 година дружно с сътрудниците му даряваха за щедрост месечните си хонорари на общински съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР