Първото нещо, което трябва да направите, когато се събудите, е

...
Първото нещо, което трябва да направите, когато се събудите, е
Коментари Харесай

Шепа фъстъци сутрин на гладно вършат чудеса с човешкото тяло

Първото нещо, което би трябвало да извършите, когато се разсъните, е да изядете шепа фъстъци. Ето по какъв начин това ще се отрази удобно на организма.

 

Какви са изгодите от изяждането на няколко фъстъчени ядки незабавно след пробуждане?

 
Полза номер 1: Добре са за стомаха
Стомахът е най-важният орган в нашето тяло, само че в днешно време доста младежи страдат от болести на стомашно-чревния тракт. Ако не желаете да имате стомашни проблеми, всяка заран изяждайте по една шепа фъстъци. Това ще помогне да се притъпи чувството за дискомфорт в стомаха.

Тази ядка може да защищити лигавицата на стомаха и да подкрепи перисталтиката на червата. Освен това потреблението на фъстъци заран на гладно ще хидратира червата, ще защищити тях и стомаха, ще понижи натоварването на организма и ще ви направи по-енергични за деня.

 
Полза номер 2: Увеличава броя на тромбоцитите
Ако броят на тромбоцитите в кръвта ви е прекомерно невисок, това може да докара до анемия, а в тежки случаи - до левкемия. По принцип ниският брой на тромбоцитите в кръвта не способства за вашето здраве. Така че можете да изядете малко заран на гладно, с цел да увеличите броя на тромбоцитите.

 



 
Полза номер 3: Подхранва кръвта
Фъстъците имат още една мощна изгода за здравето - те могат да подхранват кръвта, което е изключително потребно за дамите преди и след менструация. Яденето на заран на празен корем оказва помощ за попълване на кръвоносните съдове и за дамите в тези дни това е най-питателният артикул.

Въпреки че фъстъците са доста потребни, някои хора - като да вземем за пример тези с тумори и податливост към синини - би трябвало да се пробват да ги употребяват допустимо минимум, защото фъстъците имат хемостатичен резултат. Ако се употребяват дълготрайно време, могат да доведат до задръстване на кръвоносните съдове. Това не е потребно за организма! 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР