Първото място е за Румъния, сочат резултатите от проучване на

...
Първото място е за Румъния, сочат резултатите от проучване на
Коментари Харесай

Коя балканска държава е икономически най-свободна

Първото място е за Румъния, сочат резултатите от изследване на института „ Фрейзър”. Всяка година той мери степента на икономическа независимост на 159 страни в света. Що се отнася до Балканите, рекапитулацията е следната: 5 страни са подобрили икономическите си резултати, а други 5 са с влошени такива.

По отношение на общото класиране северната ни съседка заема 20-то място. Двата съществени фактора, които са тласнали Румъния с две места по-нагоре в класацията през тази година спрямо 2016-а, са: по-висока степен на независимост на търговията и по-доброто контролиране на кредитния пазар.

България е с три места по-надолу по отношение на миналогодишната ранглиста и е на 48-ма позиция. Добре се представяме по повод стабилността на валутата и регулирането на кредитния пазар. Високи обаче остават административните тежести върху бизнеса.

България обаче е в ТОП 5 на страните, които най-вече са прогресирали във връзка с икономическата независимост за последните 15 години. В групата влизат още Румъния, Албания, Руанда и Кипър.

Хонг Конг, Сингапур и Нова Зеландия образуват ТОП 3 на стопански най-свободните страни. В края на класацията са Венецуела, Централноафриканската република и Конго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР