Първото, което обединява евроатлантическите партньори и страните в ЕС, е

...
Първото, което обединява евроатлантическите партньори и страните в ЕС, е
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ГЕРБ показа, че нищо старо не е забравено, а нищо ново не е научено.

Първото, което сплотява евроатлантическите сътрудници и страните в Европейски Съюз, е върховенството на правото, а ГЕРБ към момента отхвърлят да одобряват този проблем. Дори на срещата преди дни няколко пъти поставихме въпроса с конституционната промяна и пълномощията на основния прокурор, само че те подминаха тематиката с безмълвие. Това безмълвие е много оглушително и не може да не ни тормози ", съобщи Йорданова.

" Предстои сътрудниците от Политическа партия да предложат формулата за диалози за втория мандат. Ние ще се включим. Вторият мандат ще отиде в Политическа партия и те ще предложат формата на диалози, тъй че този въпрос е към тях ", съобщи тя.

Йорданова посочи, че по време на 18-часовото съвещание на правната комисия, на което беше прегледан планът за промени в Изборния кодекс, Българска социалистическа партия са позволили ГЕРБ да трансформират целия им законопроект, като най-после социалистите са подкрепили предложенията на ГЕРБ, а не своите лични.

" Дали това е въпрос на предварителна спогодба или следващи договаряния не знам, само че обстоятелствата са, че в правна комисия Българска социалистическа партия поддържаха предложенията на ГЕРБ, а не своите ", разяснява тя.

" Демократична България " ще упорства разискването на измененията в Изборния кодекс би трябвало да стартира изначало.

Според Надежда Йорданова по-острият звук сред президента Румен Радев и " Демократична България " на консултациите през вчерашния ден отразява разликата в позициите по въпроса с войната в Украйна, което не е вест. Затова Йорданова прикани " да не драматизираме " обществената обмяна на отзиви.

Според нея образуването на болшинство в Народното събрание по тематиката за военната помощ за Украйна демонстрира явен знак към служебното държавно управление и го окуражава да премине към съответни дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР