Първото издание на Литературния фестивал изцяло за деца и юноши

...
Първото издание на Литературния фестивал изцяло за деца и юноши
Коментари Харесай

В София се открива първи Детски литературен фестивал

Първото издание на Литературния фестивал напълно за деца и юноши ще се открие в София в рамките на седмата Национална акция за поощряване на четенето „ Походът на книгите “.

Тази година фокусът на акцията ще падне върху ранното детско четене. Поканени са известни европейски и български писатели. 

Литературният фестивал ще показа актуалната европейска литература за деца и младежи. Ще се проведат срещи с писатели. Ще има богата стратегия от приложни занимания и съпътстващи събития, включваши всички, свързани с литературния развой – създатели, издатели, преводачи, специалисти, илюстратори. Литературата ще се преплита и с други изкуства като спектакъл, изобразително изкуство, кино.  

Събитието ще се организира от 18 до 22 април в Младежкия спектакъл „ Н. Бинев “, при присъединяване и на актьорите от театралната натрупа. То е част от Културната стратегия за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Откриването на Софийския интернационален книжовен фестивал ще бъде на Камерна сцена на Младежкия спектакъл „ Н. Бинев “, с „ Деца, пазете звук! “ 

Достъпът до събитията на Фестивала е свободен. Вижте програмата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР