Първото интервю за работа в живота е момент, който помним

...
Първото интервю за работа в живота е момент, който помним
Коментари Харесай

Как да се представим на първото си интервю за работа

Първото изявление за работа в живота е миг, който помним дълго. Вълнуваме се доста, само че знаем много малко. И повода е една – неопитни сме. Какво би трябвало да вършим и знаем, в случай че се явяваме за първи път на изявление за работа?

Като за начало - щом са ви поканили, значи най-вероятно сте впечатлили по някакъв метод със своето CV и мотивационно писмо. Именно този факт би трябвало да ви вдъхва убеденост. Ако имате малко стаж или опит в дадената сфера, не трябва да се притеснявате. Все отново обаче се пробвайте да компенсирате по някакъв метод този минус.

Младият чиновник може да няма огромен стаж и опит, само че има други преимущества. Работодателят има опцията да ви образова съгласно желанията си и да не се сблъсква с наследството от предходните ви работни привички. Хората, които занапред стартират нова работа, са по-мотивирани и безусловно са " жадни " за нови познания.

Демонстрирайте предпочитание и интерес към сферата, която принадлежи оповестената работна позиция. Убедете работодателя, че тъкмо с това желаете да се занимавате. Както за вас, по този начин и за интервюиращия е ясно, че вие нямате опит, тъй че не се опитвайте да прикриете този факт.

Все отново знайте, че има вид да не ви предложат трудов контракт. Ако това стане, не се отчайвайте. Попитайте дали има опция за стаж или образование без възнаграждение. Ако компанията е постоянна и с добър имидж в региона си, два или три месеца стаж биха били страховит старт за търсене на по-добра работа. Разбира се, има и вид след този интервал да получите по този начин мечтаното предложение и да станете част от екипа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР