Първото гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията

...
Първото гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията
Коментари Харесай

Промените в Конституцията влизат в пленарна зала в петък

Първото гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България е планувано като точка от плана на стратегия за работа на Народното събрание в петък, 8 декември, се показва на интернет страницата на Народното събрание.

Вносители на законопроекта са водачите и ръководителите на парламентарните групи, подкрепящи държавното управление с мандата на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) – ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Очаква се на 8 декември депутатите да обсъдят и ветото на президента Румен Радев за даването на бронирана транспортна техника за Украйна.

 

В първата сряда от месеца оферти за включване в дневния ред вършат парламентарните групи. По предложение на " Българска социалистическа партия за България " се чака депутатите да обсъдят план на решение за основаване на краткотрайна комисия във връзка съглашението сред " Булгаргаз " ЕАД и турската държавна енергийна компания " Боташ ", подписано на 3 януари 2023 година в гр. София. 

От парламентарната група на ГЕРБ-СДС оферират на първо гласоподаване да бъде прегледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти. Вносители на законопроекта са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. 

От " Продължаваме промяната-Демократична България " оферират на първо гласоподаване да бъде прегледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Вносители на законопроекта са Кирил Петков (ПП-ДБ) Бойко Борисов - ГЕРБ-СДС и Делян Пеевски, ръководител на ПГ Движение за права и свободи. 

По предложение на " Възраждане " се чака депутатите да обсъдят план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е бил оказван напън от народни представители да прави избрани дейности. 

В оферти дневен ред за идната пленарна седмица е и първото гласоподаване на законопроекта за държавния бюджет за 2024 г. 

На второ четене се чака да бъдат прегледани измененията в Закона за счетоводството, в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните хранилища, както и на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР